Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina

DIA_INTERNACIONAL_CONTRA_LA_MUTILACIÓ_GENITAL_FEMENINA.pngLa mutilació genital femenina (MGF) és una pràctica que implica l'alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i que internacionalment és reconeguda com una greu violació dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les nenes, tal com es recull a la Guia de prevenció de la mutilació genital femenina des de l'àmbit sanitari publicada pel Centre Dolors Piera

Pot causar complicacions de salut a curt i llarg termini, inclòs dolor crònic, infeccions, sagnats, més risc de transmissió del VIH, ansietat i depressió, complicacions durant el part, infecunditat i, en el pitjor dels casos, la mort.

Aquesta pràctica es concentra a prop de 30 països d'Àfrica i de l'Orient Mitjà i l'Àsia meridional, així com alguns països asiàtics (Índia, Indonèsia, Iraq i Pakistan) i algunes petites comunitats de Llatinoamèrica. Així mateix, persisteix a les poblacions emigrants que viuen a Europa Occidental, a Nord Amèrica, Austràlia i Nova Zelanda.

El 2020, la pandèmia de COVID-19 ha afectat de manera negativa i desproporcionada les nenes i les dones, cosa que ha donat lloc a una pandèmia a l'ombra que entorpeix la consecució de la meta 5.3 de l'ODS sobre l'eliminació de totes les pràctiques nocives, inclosa la mutilació genital femenina. El Fons de Població estima que a causa de les interrupcions en els programes de prevenció relacionades amb la pandèmia podrien derivar al llarg del proper decenni en 2 milions de casos de mutilació genital femenina que, altrament, es podrien haver evitat. En resposta a aquesta nova situació, les Nacions Unides, a través del seu programa conjunt UNFPA-UNICEF, han anat adaptant les intervencions per garantir la integració de la mutilació genital femenina a la resposta humanitària, així com l'ajuda posterior a les crisis.

Per promoure'n l'eradicació cal fer esforços coordinats i sistemàtics en què participin les comunitats al voltant de la conscienciació sobre els drets humans, la igualtat de gènere, l'educació sexual i l'atenció a les víctimes de l'ablació.

Font: Nacions Unides

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto