S'ha publicat el Diagnòstic sobre la percepció de seguretat en els campus de la UdL des d’una perspectiva feminista Campus a Lleida i Campus a Igualada realitzat pel Col·lectiu Punt 6. Es tracta d'un dels resultats del projecte de sensibilització amb què s'analitzaven els espais universitaris amb perspectiva de gènere a través de tallers i de marxes exploratòries dutes a terme el curs passat i participades per una trentena de persones.
El treball presenta una diagnosi amb la recopilació d’informació, imatges, l’observació participant i el relat de les dones recollit durant les marxes exploratòries a Lleida (Campus Cappont i Rectorat, Campus de les Ciències de la Salut i l’ETSEA) i al taller per a tractar els campus universitaris (La Teneria, 4D Health i el Pla de la Massa) realitzat a Igualada i incorpora propostes d'accions.
Llegeix més:Diagnòstic sobre la percepció de seguretat en...
L'Organització Mundial de la Salut (OMS 2016) defineix la MGF com tots els procediments consistents en la resecció parcial o total dels genitals externs femenins, així com altres lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics, ni terapèutics, sinó generalment culturals. Durant molt de temps, s'ha referit a aquesta pràctica amb el terme de «circumcisió femenina», El que podia portar a pensar erròniament en certa semblança amb la circumcisió masculina.
Es tracta de dues pràctiques clarament diferents la MGF sol diferir considerablement de la circumcisió masculina, que no produeix repercussions negatives ni a la salut ni en la sexualitat de l'home, al contrari que la MGF, que té conseqüències greus per a la salut i el benestar de les dones.
Llegeix més:Guia de prevenció de la mutilació genital...
Ser dona i estudiar, anar a la universitat, escollir una carrera i excercir la professió, fins no fa gaire era impensable...
Us presentem la película 1910-2010 Centenari de l'Accés de les Dones a les Universitats espanyoles. Es tracta d'un curtmetratge d'animació que realitza un recorregut històric sobre la presència de les dones a les universitats espanyoles abans i després de l'aprovació de la Reial Ordre de 8 de març de 1910, per la qual es permetia l'accés de les dones a la universitat sense la necessitat d'una autorització.
Llegeix més:Curtmetratge d'animació "Centenari de l'Accés de...