Campanyes
Aliances contra el masclisme. Del feminisme de bracet és el lema de la campanya de difusió del Centre d'Igualtat d'OPortunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera per donar a conèixer la unitat de la UdL. Recolliu la vostra bossa i les vostres xapes abans que s'esgotin!
Recolliu el vostre exemplar abans que s’esgoti!
"Fem fora el masclisme dels nostres campus" és una exposició per sensibilitzar i prevenir les violències sexuals i digitals en el context universitari, impulsada pel Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida i il·lustrada per la dissenyadora gràfica feminista Raquel Riba Rossi.
L'exposició consta d'11 desplegables que té per objectiu desnormalitzar certes situacions que es poden donar en contextos universitaris, a més de donar a conèixer els mecanismes dels què disposa la UdL per a evitar-les i atendre-les.
Llegeix més:Fem fora el masclisme dels nostres campus
SOM STEM. Tu també ho pots ser! és una iniciativa audiovisual del Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera vinculada a la jornada de presentació dels estudis universitaris sense estereotips de gènere titulada Per què no puc fer-ho?
L'objectiu d'aquesta acció és incentivar l'elecció de les STEM entre les noies i les joves i contribuir a trencar amb els estereotips de gènere a través de models de referència d'enginyeres ex-alumnes de la UdL de l'àmbit de les STEM.
Els 2 primers capítols d'aquesta sèrie els protagonitzen l'Elena Rubies García, enginyera industrial que està realitzant el doctorat en enginyeria i tecnologia de la informació i la Cristina Montserrat Rodríguez, enginyera forestal, degana del Col·legi de l'Enginyeria Forestal a Catalunya i directora d'Entrearbres.
Amb aquesta iniciativa, la UdL commemora el Dia Internacional de les Nenes i les Dones a la Ciència.
Llegeix més:SOM STEM. Tu també ho pots ser!
L’urbanisme, és a dir, la manera com ha estat dissenyat l’espai, no és neutre. Té un impacte de gènere. A més, altres factors com l’edat, l’origen, la diversitat funcional o la religió no s’han tingut en compte en el seu disseny, sinó que el model des del qual es parteix és el d’un home, adult, productiu, heterosexual, sense discapacitats, occidental i amb diners.
Això fa que el disseny urbà acabi influint directament i de forma diferent en la quotidianitat de les persones. I que la percepció del risc i la inseguretat al carrer sigui diferent i molt superior en el cas de les dones.
Llegeix més:ÚdelMaps. Per uns espais lliures i segurs.
El Violentòmetre són una col·lecció de punts de llibre que tenen per objectiu sensibilitzar sobre discriminació, assetjament sexual i violència contra les dones i proporcionar coneixements per detectar aquests comportaments, sobretot entre la comunitat universitària. Podeu descarregar-los dels enllaços:
Llegeix més:Violentòmetre

Amb el lema "Contagia igualtat" el Centre Dolors Piera engega una campanya de sensibilització per a la promoció de la igualtat de gènere i la no discriminació. La campanya compta amb una cartelleria la protagonista de la qual és la rialla, contagiosa també, que ens convida a contagiar igualtat.
Les imatges s'acompanyen d'una mascareta amb el mateix lema "Contagia igualtat". Es tracta d'una mascareta homologada, higiènica, reutilitzable i rentable (especificació UNE 0065:2020) amb cinta elàstica integrada per portar al coll. Garantits un mínim de 25 cicles de rentat i assecat. 100% cotó a l'interior i combinat a l'exterior (50% polièster i 50% cotó).
Llegeix més:Contagia igualtat!