Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Campus Iberus

Al Campus Iberus, la igualtat d'oportunitats de totes les persones que formen la comunitat universitària: alumnat, professorat i personal d'administració i serveis es considera un objectiu irrenunciable. 

Encara que en les últimes dècades els avenços en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes han estat considerables, encara queden múltiples àmbits de desigualtat: el desigual repartiment de recursos entre dones i homes; els problemes existents entorn de la conciliació de la vida laboral, personal i familiar; l'encara avui escassa representació femenina en els àmbits de responsabilitat i presa de decisions, etc. són exemples de les desigualtats per raó de gènere dels que l'àmbit universitari no pot considerar-se aliè. 

En el marc del Campus Iberus destaca la creació, el 15 de gener de 2014, de la Subcomissió de Treball d’Igualtat de Gènere, presidida pel Vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL i integrada per l’Observatori de la Igualtat de la Universitat de Zaragoza, l’Oficina de Relacions Internacionals i de Responsabilitat Social Universitaria de la Universitat de La Rioja, la Unitat d’Igualtat de la Universitat Pública de Navarra i el Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida.


Amb la creació d’aquesta subcomissió el Campus Iberus formalitza el compromís del Campus de treballar en aquest àmbit i donar compliment al mandat que recull el Pla Estratègic del Campus, concretament l’objectiu “Fomentar la Responsabilitat Social”. Per assolir-lo es preveu el Desenvolupament d'un observatori d'igualtat de gènere del Campus que incorpori la realització i seguiment del Pla d'igualtat del Campus i la impartició de Programes de postgrau sobre estudis feministes, de les dones i de gènere impartits en el Centre Internacional de Postgrau i Doctorat del Campus.

L'Observatori d'Igualtat de Gènere del Campus és un òrgan específic per aglutinar els esforços de les quatre universitats en matèria d'igualtat de gènere i realitzar una planificació conjunta d'activitats des de les quals coordinar, promoure i desenvolupar actuacions que contribueixin a introduir la perspectiva de gènere i a reduir les desigualtats entre homes i dones a les universitats del Campus Iberus.


El desenvolupament d'un Pla d'Igualtat del Campus actuarà com a potenciador de polítiques responsables amb la societat i servirà per minvar les desigualtats detectades entre homes i dones al sí de les universitats del Campus. Per aconseguir aquest objectiu, el pla d'igualtat se centra en les següents línies estratègiques:

• Promoure la igualtat de gènere en l'accés a la universitat
• Afavorir la presència equitativa de dones i homes en tots els nivells i àmbits de la universitat
• Afavorir la conciliació de la vida laboral i personal
• Sensibilitzar en la detecció de la violència de gènere a la universitat i crear instruments per eradicar-la
• Promoure la incorporació de la transversalitat de gènere a la universitat tant en la docència com en la investigació i en la gestió

Manifest del 8 de març de 2014

Notícia: "La UdL lidera la creació de l'Observatori d'Igualtat de Gènere del Campus Iberus"

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto