Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

RUIGEU

La Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU) reuneix totes les unitats, oficines, observatoris, comissions, secretariats d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de les universitats públiques espanyoles i aquelles privades que sol·licitin adhesió.

En els diferents Trobades d'Unitats i Oficines d'Igualtat de les universitats espanyoles ha existit una demanda explícita de la feina en xarxa entre els diferents serveis universitaris en matèria d'igualtat. Per això, durant la III Trobada d'Oficines i Unitats d'Igualtat de les universitats espanyoles, celebrat el dia 21 de novembre a la Univeristat de Lleida, es van donar les primeres passes per a la creació d'una Xarxa d'Unitats d'Igualtat de les universitats espanyoles anomenada Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària (RUIGEU) a la qual es van adherir vint universitats espanyoles. Des de la seva creació, el Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera va assumir la coordinació i gestió de la xarxa. 

Al setembre de 2018, la Unitat d'Igualtat de la UV pren el relleu i assumeix la coordinació de RUIGEU. El canvi ha suposat la creació d'aquest nou espai web dinàmic i atractiu, allotjat al web institucional de la Universitat de València, així com el disseny d'un nou logotip que esperem contribueixi a donar visibilitat i reconeixement a la xarxa.

Els objectius d'aquesta xarxa responen a la necessitat de treballar de forma conjunta i coordinada per aprofitar els esforços i recursos de les diferents unitats, oficines, observatoris, grups de recerca i persones que treballen la igualtat de gènere a les universitats espanyoles, optimitzar els recursos ja existents i compartir experiències entre les diferents entitats d'igualtat de l'àmbit universitari. Concretament, els objectius de la xarxa són els següents:

  • Compartir experiències, activitats, solucions i recursos;
  • Informar-se, assessorar-se i donar-se suport mutu;
  • Generar polítiques i accions comunes per superar els obstacles que dificulten o impedeixen la consecució de la igualtat entre dones i homes;
  • Visibilitzar la defensa de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes a les universitats;
  • Establir vincles amb entitats públiques i privades, locals, autonòmiques, estatals i internacionals compromeses amb la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i la no discriminació per raó de sexe.

Donat el seu caràcter públic, tindrà com a finalitat informar sobre les activitats en matèria d'igualtat d'oportunitats de les diferents universitats, així com facilitar l'assessorament i recursos digitals a totes les persones que consultin la plataforma.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto