Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Contra el currículum ocult

 

Portada

Els materials coeducatius inclosos en aquest llibre han estat dissenyats en el marc d'un projecte desenvolupat sota la iniciativa europea EQUAL. El projecte en el que s'insereix el que presentem aquí va ser anomenat DONA/HOME RURALS 2005-2007 i el seu objectiu principal ha estat la promoció de la igualtat d'oportunitats en l'entorn laboral, social i educatiu de les dones rurals de la província de Lleida.

DONA/HOME RURALS és fruït del suport de la Unió Europea a un acord entre 12 institucions públiques i privades de les comarques lleidatanes que han creat l'agrupació Lleida Igualtat. Una de les institucions sòcies és la Universitat de Lleida, dintre de la qual el Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona (SIED) s'ha ocupat d'una de les 23 accions totals del projecte, l'acció 14, titulada Creació de materials coeducatius per a neutralitzar la visió esbiaixada home/dona en el currículum ocult (dirigit a educadores i educadors).

Des del SIED es vol millorar la percepció del paper de les dones i la seva situació social. Amb aquesta acció es pretén incidir en el àmbit educatiu per tal de sensibilitzar el professorat de l'existència d'un currículum ocult sexista que promou  un sentiment d'inferioritat que minva l'autoestima de les nenes i adolescents.  A més, es pretén formar el personal dels centres d'ensenyament en la capacitat de detectar els elements sexistes que circulen de manera dissimulada en la tasca docent.

Descarrega "Contra el currículum ocult. Materials per a la coeducació". (PDF 3.135Kb)

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto