Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Sabies que...?

Entre un 30% y un 60 % de les dones del món són objectes de maltractament. Cada quinze segons una dona és maltractada. El maltractament és la major causa de lesions en la dona; preval sobre la delinqüència, robatoris i accidents de trànsit.

El 35 % de les dones que ingressen en urgències a l’estat espanyol ho fan per temes relacionats amb la violència de gènere.

El 20% dels maltractadors que fan teràpia, recauen durant el primer any i el 60 % ho fan en la primera dècada.
Molts autors identifiquen com a causes de la violència en l'àmbit de la parella, la organització masclista de les societats.

L’alcohol i les drogues no són la causa dels maltractaments

(Fonts: “Fundación Mujeres” i “Estudio de las tipologias de agresores de pareja en centros penitenciarios”, Ismael Loinaz 2010).

La violència de gènere, és un problema social que afecta a dones de diferents edats, classes socials, cultures o nivells acadèmics i supera els estereotips respecte a qui la sofreix, per qui i on es produeix.

Segons un estudi del realitzat per l’Instituto de la Mujer, 1 de cada 10 treballadores ha patit alguna forma d’assetjament sexual a la feina en l’any previ a l’estudi. El 2.1 % de les dones que ho van patir l’han afrontat de manera molt greu (petons no desitjats per exemple) i el 3.6% de manera greu (peticions sexuals i insinuacions per exemple). De l’estudi es desprèn també que de les empreses enquestades no han actuat per a resoldre aquestes situacions i que les dones que han patit l’assetjament oculten els fets

Segons un altre estudi realitzat per CCOO l’any 2000, el 18.3 % de les dones treballadores espanyoles ha viscut alguna situació d’assetjament sexual al llarg de la seva vida professional.

Segons un estudi sobre “Violències de gènere en l’àmbit universitari? Realitats, formes i superació” realitzat per AGAUR en l’àmbit universitari català el 14% de les noies enquestades han contestat que sí coneixen alguna situació de violència de gènere que hagi succeït a la universitat o entre persones de l’àmbit universitari. Per altra banda quan se’ls pregunta per situacions concretes el 44 % afirma haver patit o conèixer situacions de violència, assetjament i discriminació per sexe. D’aquesta manera l’inicial 14% acaba convertint-se en 58%.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto