Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Com interpel·lar les masculinitats des dels feminismes

masculinitats 2022TANCAT

A qui pertany la masculinitat? Com es configura la masculinitat hegemònica? Com l'aprenem i la reproduïm en les relacions afectives? Quina relació té amb les violències masclistes? Com es reprodueix en en la divisió sexual del treball o ens els espais públics i privats? Quins són els vincles entre la masculinitat hegemònica amb el sistema capitalista? Per què és important aproximar-nos a les masculinitats des del feminisme i la interseccionalitat?

Les professores Iris de Melo Bueno i Özgür Günes Öztürk Okumus respondran aquestes i moltes altres qüestions al llarg de la matèria transversal titulada "Com interpel·lar les masculinitats des dels feminismes?", reconegut amb 1 ECTS i de modalitat en línia. 

El període d'inscripció al curs estarà obert fins al 10 de febrer de 2022 a les 13.00 hores.

Començarà el dia 14 de febrer i finalitzarà el 18 de març amb una sessió síncrona de 12.00 a 13.30 hores.  

 

L'Iris de Melo Bueno és professional de l’educació social. Màster d'estudis de dones gènere i ciutadania (interuniversitari). Treballa al circuit d’atenció i recuperació per a persones que han viscut violència masclista, a la ciutat de Barcelona. 

L'Özgür Günes Öztürk és sòcia co-fundadora de la cooperativa Col·lectivaT, professora associada del Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida i professora col·laboradora del Màster en Polítiques Socials i Acció Comunitària coordinat per l’IGOP (UAB).

L'activitat formativa té per objectius dialogar i reflexionar sobre els supòsits de la masculinitat des d'òptiques feministes; explicar l'estructura social, política i econòmica que fa possible i reprodueix l'hegemonia d'un determinat model de masculinitat; comprendre la configuració de la masculinitat hegemònica i aproximar-nos a ella des de la perspectiva interseccional, problematitzar els supòsits pel que fa als cossos; observar la potència de les dissidències–vides i actituds no normatives– per a la transformació social; analitzar les pràctiques i relacions que construeixen els principals patrons de masculinitat i considerar les pràctiques i actituds que poden transformar la masculinitat hegemònica.

Avaluació:

Per a superar el curs s'hauran de llegir i/o visionar els materials de les professores, participar a la sessió síncrona el 18 de març de  i realitzar les activitats que demostrin haver assolit els objectius.

El termini per al lliurament de les activitats serà el 27 de març

Preu: 27,67 euros

Inscripció: formulari d’inscripció

Important: l'alumnat de la UdL que tingui interès en reconèixer el crèdit de matèria transversal ha de tenir cura d'introduir totes les dades de contacte correctament, especialment el DNI i el correu electrònic. Un cop s'hagi efectuat la inscripció, rebreu un correu que us indicarà que heu realitzat la inscripció correctament. En uns dies, emetrem la butlleta de pagament que us enviarem al correu electrònic que heu indicat juntament amb les instruccions que heu de seguir.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto