Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Impacte de la grassofòbia en la salut. IX Jornades Feministes

banner IX Jornades FeministesLes IX Jornades Feministes. Impacte de la grassofòbia en la salut tindran lloc el dilluns 22 d’abril 2024 en horari de matí, a partir de les 9.30h a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina (-1.01).

Comptarà amb l'activista i cofundadora de la plataforma digital Stop Grodofobia i agent d’igualtat especialista en grassofòbia, Magdalena Piñeyro Bruschi que impartirà la conferència inaugural que porta per títol "Gordofobia: un factor de riesgo para la salud". La ponència permetrà conèixer i contextualitzar, per una banda, la problemàtica de la grassofòbia en la nostra societat i, per l’altra, reflexionar sobre per què és necessari canviar l’enfocament cap als cossos en l’àmbit de la salut i com fer-ho.

 

A continuació, tindrà lloc una taula rodona amb les següents ponents i intervencions: 

  • “Dona i TCA. La identitat més enllà de la talla”, a càrrec de la dra. Gina Badia Realp, psicòloga clínica i Coordinadora de la Unitat Funcional de TCA a l’Hospital Santa Maria de Lleida, versarà sobre la pressió estètica i la cultura de la dieta com a factors de risc, entre altres, per patir un TCA, l’efecte de la pandèmia en la salut i la prevalença d’aquest tipus de trastorns que afecten sobretot a dones.
  • "El enfoque peso centrista frente al enfoque HAES en la práctica clínica en nutrición", que dictarà la Sra. Azahara Nieto Boró, nutricionista clínica i especialista en el tractament de TCA, abordarà les diferències en la pràctica clínica de nutrició entre un abordatge centrat en el pes i un abordatge de pes neutral o HAES, en les seves sigles en anglès (health at every size).
  • "Indignidades en la consulta médica: experiencias de estigma de la gordura según las usuarias del Sistema Nacional de Salud Español", a càrrec de la dra. Nina Navajas-Pertegás, Doctora Internacional en Estudis de Gènere i Polítiques d’Igualtat per la UV i professora ajudant doctora al Dep. de Treball Social i Serveis Socials (UV), que parlarà sobre el discurs biomèdic i els mites entorn la grassor, com el biaix de pes i estigma afecten la qualitat de l’atenció mèdica segons algunes investigacions, i ho farà també des de la vessant de testimoni.

Matrícula 

Alumnat de la UdL (AMB matèria transversal) tarifa ordinària de 18,46€: matrícula en línia, amb carta d'autopagament (al desplegable, seleccioneu la tarifa).
Alumnat de la UdL (SENSE matèria transversal) tarifa gratuïta: matrícula en línia, sense carta de pagament (al desplegable, seleccioneu la tarifa)
Alumnat de la UdL amb carnet de família nombrosa general i família nombrosa especial: amb carta d'autopagament (al desplegable, seleccioneu la tarifa). Immediuatament, haureu d'enviar la butlleta de matrícula, el carnet de família nombrosa vigent i el DNI escanejats a l'adreça de correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tot indicant a l'assumpte 'Matrícula curs No n'hi ha per tant?", per tal que es reconegui el crèdit. L'import de la matrícula de família nombrosa general són 9,23€ i la família nombrosa especial, gratuïta.

Data límit d'inscripcions: 18 d'abril de 2024

Avaluació de la matèria transversal

1) Haver assistit presencialment al 100% de les jornades. Es controlarà l'assistència en començar i en acabar la jornada, i 2) realitzar i superar un treball que haurà de contenir un resum del contingut de les jornades i una reflexió personal sobre la qüestió (també pot ser una reflexió orientada a la pràctica professional en l’àmbit de la salut, si escau). Les característiques del treball a presentar són les següents: extensió mínima 2 pàgines i màxima 3 (a part de la tapa i la bibliografia que s’hi vulgui afegir), lletra Arial 11, interlineat 1,15. El treball s'ha de lliurar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del 19 de maig de 2024, a les 23.59h.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto