Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

No n'hi ha per tant? Cultura de la violació i violència sexual

banner curs cultura violacioEl dia 16 d'abrirl de 10 a 14.00 hores a la sala de juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social tindrà lloc el curs titulat No n'hi ha per tant? Cultura de la violació i violència sexual reconegut amb 1 ECTS de matèria transversal per a l'alumnat de la UdL.

L'impartirà la professora Esther Torrado Martín Palomino, llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia i Treball Social, professora investigadora del Departament de Sociologia i Antropologia. Membre de l'Instituto Univesitario de Estudios de las Mujeres i de la Red Académica de Estudios sobre Prostitución y Pornografía (RAIEPP).

S'abordaran diversos temes, entre els quals, la relació entre el patriarcat, la misogínia i cultura de la violació, patorns de la cultura de la violació, factors estructurals i culturals, construcció i deconstrucció dels imaginaris socials, normalització, justificació, minimització i neutralització de la violència sexual envers les dones i les nenes, etc.

 Programa

  • Introducció al concepte de cultura de la violació.
  • Patriarcat i cultura de la violació
  • Misogínia i cultura de la violació
  • Cultura de la violència sexual i construcció del desig masculí: contextos i espais
  • Patrons de la cultura de la violació
  • Factors estructurals i culturals
  • Elements de la cultura de la violació
  • Construcció i desconstrucció dels imaginaris socials de la cultura de la violació
  • Dades sobre l'evolució de la violència sexual a Espanya

Matrícula 

Alumnat de la UdL (AMB matèria transversal) tarifa ordinària de 18,46€: matrícula en línia, amb carta d'autopagament (al desplegable, seleccioneu la tarifa).
Alumnat de la UdL (SENSE matèria transversal) tarifa gratuïta: matrícula en línia, sense carta de pagament (al desplegable, seleccioneu la tarifa)
Alumnat de la UdL amb carnet de família nombrosa general i família nombrosa especial: amb carta d'autopagament (al desplegable, seleccioneu la tarifa). Immediuatament, haureu d'enviar la butlleta de matrícula, el carnet de família nombrosa vigent i el DNI escanejats a l'adreça de correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tot indicant a l'assumpte 'Matrícula curs No n'hi ha per tant?", per tal que es reconegui el crèdit. L'import de la matrícula de família nombrosa general són 9,23€ i la família nombrosa especial, gratuïta.

Data límit d'inscripcions: 11 d'abril de 2024

Avaluació de la matèria transversal

Assistència presencial obligatòria al 100% de la jornada
Ressenya crítica sobre el contingut abordat en les diferents ponències de la jornada, amb les següents característiques: 3 pàgines a Lletra Arial 11, espaiat senzill. Qualsevol treball copiat total o parcialment serà un suspens.
Termini de presentació d'activitats: 19 de maig de 2024; lliurament a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto