La UdL premia dos espots que rebutgen la violència de gènere
Un anunci televisiu que pretén trencar amb la idea que la violència de gènere només es dóna en relacions de mitjana edat i en classes socials baixes o amb pocs recursos i un altre que vol conscienciar a les víctimes sobre la necessitat de denunciar els casos d'abús, han guanyat el primer Concurs d'espots audiovisuals contra la violència de gènere, convocat pel Vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària i el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats de la UdL. Es tracta dels audiovisuals"La clau", dirigit per la professora Sílvia Pons, i "SOS", realitzat per cinc alumnes de l'IES Ronda.
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, aquest vespre ha tingut lloc l'entrega dels respectius premis, amb la participació del rector de la UdL, Roberto Fernández, i les responsables del Centre Dolors Piera, que dirigeix Mª Ángeles Calero.
En la categoria professional ha estat guardonada la professora de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL, Sílvia Pons, directora de l'audiovisual "La clau", protagonitzat per una parella universitària i rodat íntegrament a Cervera (la Segarra). Laia Gil (guió) i J.A. Duran (càmera) han participat en la producció de l'espot.
Mentre, en la categoria amateur, el jurat ha premiat "SOS", anunci rodat per cinc alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Animació Sociocultural i Turística de l'IES Ronda de Lleida; Joan Albert Farnell, Paola Martínez, Victòria Pedrosa, Pili Riau i Ángel Ruiz. L'espot pretén ser una crida a no silenciar el maltractament i anima a denunciar els casos al telèfon 016.
El concurs, finançat per l'Institut de la Dona i el Fons Social Europeu, està adreçat a tota la comunitat universitària del Campus Íberus (Universitat de Lleida, Saragossa, La Rioja i Pública de Navarra), exalumnes de la UdL i estudiantat de Batxillerat i CFGS de Lleida. El jurat ha valorat la qualitat i condicions artístiques de l'espot, el nivell de creativitat i originalitat, la capacitat d'impacte i l'ús d'un llenguatge no sexista i androcèntric.
Notícia: Oficina de Premsa de la UdL