Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

L'avaluació del 2n Pla d'Igualat xifra en un 72% el seu grau d'acompliment

La Universitat de Lleida (UdL) ha implementat un 72% de les mesures previstes al 2n Pla d'Igualtat entre homes i dones, vigent des de 2016. Així ho assenyala l'informe d'avaluació final que ha aprovat avui el Consell de govern i que en termes generals valora positivament el Pla. En concret, s'han dut a terme 93 mesures d'un total de 129, 13 estan parcialment realitzades (10%) i 23 han quedat pendents (18%). El major grau de compliment, amb un 100%, ha estat en l'àmbit de Creació d'una cultura de tolerància zero cap a qualsevol forma de violència de gènere. L'objectiu general i els tres específics s'han assolit, tant pel que fa a sensibilitzar en la detecció i la prevenció de la violència de gènere, com facilitar eines i recursos d'atenció i assessorament en aquesta matèria i donar compliment al compromís de la UdL amb la tolerància zero.

La UdL ha executat les 13 mesures previstes en aquesta línia estratègica. Entre aquestes, la realització de l'estudi Violència de gènere i LGBTIfòbia en l'àmbit universitari. Anàlisi de la percepció entre la comunitat universitària, les campanyes Contagia igualtat i Aproves amb nota en igualtat?, formació per al personal docent i no docent, la creació de la Xarxa d'agents d'orientació i prevenció de les violències masclistes, i de l'aplicació ÚdelMaps, entre d'altres.

Quant a l'apartat de Compromís institucional i organitzatiu amb la igualtat, el grau de compliment mitjà és del 86,4%; en Foment d'una cultura d'igualtat i de la perspectiva de gènere en l'activitat universitària, del 67%; i pel que fa a la Consolidació de la conciliació de la vida professional i personal en la cultura organitzativa de la UdL, s'arriba al 50%.

Pel que fa a les propostes de futur, l'avaluació destaca que cal implicar en les accions tots els òrgans, àrees i unitats de la Universitat perquè les polítiques d'igualtat siguin transversals, així com la necessitat de fer un seguiment amb més periodicitat dels futurs plans d'igualtat de la UdL -el tercer ja s'ha començat a elaborar.

El Consell de govern, que avui ha recuperat la sessió presencial, també ha donat llum verda a l'adhesió de la institució a la Xarxa estatal d'Universitats per la Diversitat (RUD), els àmbits de treball de la qual són la diversitat sexual i de gènere, per una banda, i la diversitat per procedència, cultural i creences, de l'altra.

Font: Premsa UdL

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto