Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

III Premi Aurèlia Pijoan Querol al millor TFG amb perspectiva de gènere

has presentatS'han publicat les bases de la convocatòria del III Premi Aurèlia Pijoan al millor TFG de la Universitat de Lleida amb perspectiva de gènere, al qual poden optar els Treballs Fi de Grau realitzats per estudiants de la UdL durant el curs 2020-2021, avaluats amb una nota mínima de 9, i que hagin incorporat la perspectiva de gènere.

El premi, que compta amb el finançament de l'Institut Català de les Dones, està dotat amb 1.000 euros i dona compliment a la mesura B.1.3.2 del II Pla d'Igualtat de la UdL (2016-2020) que consisteix en la creació de premis per a tesis, Treballs Fi de Màster i Treballs Fi de Grau.

L’alumnat que vulgui optar al premi ha d’omplir un formulari i enviar-lo per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., juntament amb una còpia del treball en pdf i un justificant de la nota, abans del 30 de setembre de 2021.

Qui era Aurèlia Pijoan Querol?

Metgessa i activista política de principis del s.XX, nascuda a Castellserà (comarca de l'Urgell) que va treballar per a la defensa de les persones amb més vulnerabilitats. Primera Regidora a l'Ajuntament de Lledia pel PSUC l'any 1937.

Va ser la secretària general de la Unió de Dones de Catalunya (UDC), una plataforma impulsada per dones d’ERC i el PSUC, en què una de les màximes dirigents era la seua bona amiga, la mestra Dolors Piera Llobera, originària de Puigverd d’Agramunt (l’Urgell), que poc després també es va convertir en la primera dona que va formar part del Comitè Central del PSUC.

Va haver d'exiliar-se a Mèxic, on va reprendre amb força les activitats de resistència, i on morí el 1998.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto