Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

La UdL, 4a universitat de Catalunya i 6a de l'Estat en igualtat de gènere al rànquing sobre aplicació dels ODS

cdp1La Universitat de Lleida (UdL) ocupa el sisè lloc de l'Estat i el quart a Catalunya, seguint a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Rovira i Virgili de Tarragona, i la de Girona, pel que fa a la igualtat de gènere, segons el rànquing Times Higher Education’s Impact 2021 que s'ha fet públic avui. La UdL ha saltat des de la 94a fins a la 49a posició entre 776 universitats d'arreu del món, amb una valoració de 69,2 sobre 100.

Aquest rànquing reflecteix l'impacte social de les universitats en funció de l'acompliment de diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. En total, analitza 17 ODS. La UdL ha presentat dades per a cinc apartats -Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Energia assequible i neta, Reducció de desigualtats i Aliances per a l'assoliment dels objectius- i ha millorat les valoracions en tots ells.

 "Som una universitat que assumeix la seua corresponsabilitat amb el compliment efectiu dels ODS cercant assolir un desenvolupament humà i sostenible en el seu entorn i també a escala internacional", subratlla la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, Núria Camps.

Pel que fa a la qualitat de la docència, la UdL ocupa el lloc 16 del món; puja cinc posicions respecte al 2020 en aquest àmbit on hi ha 966 universitats d'arreu del planeta. A nivell general, se situa entre les 201-300 millors d'un total de 1.115, mentre en l'anterior edició de l'estudi estava classificada a la franja 301-400 entre 767 centres d'educació superior. La puntuació global ha pujat de 67,2 a 76,2.

"Estem molt satisfets de la millora de la Universitat de Lleida en aquest rànquing, sobre tot en qualitat docent, però hem de continuar treballant per mantenir-nos en aquesta línia ascendent", ha destacat el rector, Jaume Puy. "Aquests resultats són el reflex d'una universitat que, a banda de complir les funcions bàsiques que li encomana la societat -docència, recerca i transferència de coneixements- està compromesa amb els valors d'igualtat, inclusió, sostenibilitat, cohesió i justícia social", afegeix Camps.

Quant a la qualitat docent, amb una valoració de 81,3 sobre 100, la Universitat de Lleida ocupa el lloc 16 del món entre 966 participants, el tercer a nivell de l'Estat espanyol i el segon de Catalunya, només per darrere de la Universitat de Barcelona, que se situa en el desè lloc a nivell internacional. Lidera el llistat la universitat d'Aalborg (Dinamarca).

Quant a reducció de desigualtats, la Universitat de Lleida se situa entre les posicions 101 i 200, amb 68,4 punts (pels 59 aconseguits al 2020); en aliances per a l'assoliment dels objectius, entre els llocs 201-300, amb 67,3 punts (pels 45,7 de l’edició anterior); i a energia assequible i neta, també a la franja 201-300 amb una valoració de 47 punts (pels 45,4 del 2020).

A nivell general, se situa entre les 201-300 millors d'un total de 1.115, mentre en l'anterior edició de l'estudi estava classificada a la franja 301-400 entre 767 centres d'educació superior. La puntuació global ha pujat de 67,2 a 76,2.

Font: Oficina de Premsa

 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto