Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

La UdL commemora el Dia Internacional de les Nenes i les Dones en la Ciència amb una exposició

exposicio cientifiques 3Durant el mes de febrer i amb l'objectiu de commemorar el Dia Internacional de les Nenes i les Dones a la Ciència, el Centre Dolors Piera acull l'exposició Científiques Catalanes 2.0 que es podrà visitar fins al 28 de febrer a la planta -1 de l'edifici polivalent del Campus de Cappont. 

L'exposició visibilitza les científiques del territori català, entre les quals es troben la doctora Luisa F. Cabeza, catedràtica laboral de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) i la doctora Montserrat Gea, directora de la Direcció General de Professionals de la Salut i professora de la Universitat de Lleida i professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, i doctora per la UdL amb menció internacional (Universitat de Toronto).

L’exposició “Científiques catalanes 2.0”, nascuda al 2020 dona una major visibilitat al paper estratègic de les científiques del nostre territori, que es preocupen per comunicar la ciència a fi de contribuir a crear i divulgar rols i models femenins, especialment en els àmbits de les ciències i les enginyeries. És de vital importància conèixer les dones de ciència per ajudar a superar els estereotips de gènere en les disciplines STEAM. Així, l’objectiu de l’exposició és posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avanç de la ciència en la societat, tot destacant algunes científiques del nostre entorn més proper, el territori català.

Aquest projecte ha estat coordinat pel Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC, que compta amb més de 20 integrants, totes professionals de la comunicació, la divulgació, i el periodisme, així com la recerca científica. L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) és una associació sense ànim de lucre constituïda al 1990 i formada per professionals i interessats de la comunicació, la divulgació i el periodisme científic amb l’objectiu de promoure, difondre, ampliar i millorar la comunicació científica en les terres de parla catalana. L’ACCC i els seus projectes, que inclouen aquesta exposició, compten amb el suport de les següents entitats col·laboradores: Fundació AGBAR, Biocat, Ciment Català, Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRi), La Caixa, Fundació BBVA, Fundació Naturgy i Fundació KIMBcn.

L'activitat es complementarà amb una taula rodona organitzada per l'IRBLleida el dia 11 de febrer, participada per Montserrat Gea, directora de la Direcció General de Professionals de la Salut; Núria Eritja, professora lectora de la UdL i investigadora IRBLleida; Elena Britti, investigadora en formació UdL - IRBLleida i el Centre Dolors Piera. Es podrà accedir a la sessió a través de l'enllaç al campus virtual.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto