Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

La UdL inicia el procés d'elaboració del protocol d'abordatge de les violències masclistes durant les festes universitàries

protocol moocEl grup motor per a l'elaboració del protocol d'abordatge de les violències sexualsi LGBTIfòbiques a les festes universitàries de la UdL es va reunir per primer cop el dimarts 31 de març, a través de viodeoconferència degut a l'estat d'alarma de la COVID-19. 

La trobada, proposada pel Centre Dolors Piera, dinamitzada per Creación Positiva i participada per persones clau de la UdL, com són les administracions dels diferents campus en què se celebren festes, el Consell de l'Estudiantat i la Coordinació de Compromís Social, Cooperació i Igualtat de qui depèn el Centre Dolors Piera, ha corroborat la voluntat i el compromís de la Universitat de Lleida  en l'abordatge i la prevenció de la violència de gènere i, les festes universitàries, com a espai de risc són també un àmbit d'intervenció de la UdL.

Durant la reunió es va valorar la diagnosi presentada Creación Positiva que ha estat la passa prèvia que dona peu a la segona fase del procés que consisteix al disseny de les actuacions del protocol.

El procés d’aproximació diagnòstica, consistent a la recopilació i anàlisi d’informació vinculada amb la temàtica del protocol es va presentar a finals de març i es va engegar des d’una metodologia eminentment qualitativa i participada, per les referents en matèria de gènere i igualtat de la Universitat de Lleida (Centre Dolors Piera), pel personal de l’Administració dels campus i de la representació de l’alumnat que intervé activament en la vida associativa universitària i en l’organització de festes als diversos campus de la UdL.

Entre els resultats de la diagnosi, destaquen la necessitat de tractar els aspectes al voltant de l’abordatge de les violències sexuals i la LGTBIfòbia en els espais de trobada de les festes, la dificultat de fer arribar missatges d’informació, sensibilització i prevenció a la comunitat universitària o la percepció i consciència que es donen situacions de violència, però no s'arriben a conèixer-les, entre d'altres. És per això, que el procés d'elaboració del protocol va més enllà de buscar un producte final com és un circuit d'actuació, sinó que ha de permetre una reflexió participativa i acompanyada que tingui en compte aquests 4 eixos: prevenció, detecció, atenció i recuperació. 

La seguretat als campus i la importància de buscar una fórmula que permeti una bona transmissió de coneixements entre comissions organitzadores a comissions organitzadores any rere any han estat dos dels temes abordats de forma destacada. Així mateix, s'ha tractat com evitar el consum d'alcohol per a la reducció de riscos o reprensar els espais en què se celebren les festes des d'una perspectiva de gènere.  

Aquesta actuació s'emmarca dins de les accions que la Universitat de Lleida desenvolupa en el marc del finançament rebut per al Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto