Tercera edició del MOOC en violència de gènere
La UdL realitzarà la tercera edició del curs online massiu en obert (MOOC per les seves sigles en anglès – Massive Online Open Course) Violència de gènere: una mirada multidisciplinària. La formació s'imparteix a la plataforma digital MiríadaX, de Telefónica Educación Digital. A la primera edició, que va tenir lloc el març de 2019, es van inscriure 3.203 persones, de les quals van iniciar la formació 1.892 i la van finalitzar 918; la segona edició, realitzada el novembre de 2019, la van finalitzar 263 alumnes d'un total de 716.
Començarà el dia 13 d'abril de 2020 i l'alumnat tindrà 5 setmanes per a finalitzar-lo (com a màxim fins al 24 de maig de 2020). El ritme de desenvolupament del curs el marca l'alumnat i té una estimació de 25 hores de treball. La plataforma Miríadax de Telefónica expedirà un certificat a l'alumnat que el finalitzi.
El curs abordarà la violència de gènere en l'àmbit de la parella de forma divulgativa, per a públic no especialista. L’objectiu principal és formar alumnes en matèria de gènere, una tasca cada dia més necessària en qualsevol àmbit de coneixement per millorar la convivència en societat.
Per aquest motiu, es vol abordar la violència de gènere des de diverses òptiques com la medicina, la comunicació, la psicologia o la pedagogia, incidir en com i per què segueix existint una lacra social de tals dimensions i proporcionar coneixements i eines per combatre-la.
La formació està coordinada per la directora del Centre Dolors Piera, Ana Mª Romero, i la gestora en gènere especialista en comunicació, Cristina Rodríguez, que aportarà recolzament tècnic i acadèmic.Pel que fa a l'equip docent és multidisciplinari i expert en igualtat de gènere i no discriminació amb una trajectòria tant en docència i investigació com en intervenció social. En formen part Mª Ángeles Calero, catedràtica del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL; Leonor Cantera Espinosa, professora titular del Departament de Psicologia Social de la UAB; Ianire Estébanez Castaño,psicòloga feminista; la professora titular del Àrea de Comunicació Audiovisual de la UBU, Mº Isabel Menéndez Menéndez; Mª Teresa Quintillà Zanuy, catedràtica de secundària de l'INS Guindàvols de Lleida i la doctora en medicina interna i endocrinologia Carme Valls-Llobet.
Formalitzeu la vostra matrícula a la pàgina del curs a MIríadax.