Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

L'ETSEA centralitza el 10è Per què no puc fer-ho?, amb més de 400 alumnes d'ESO

Un total de 440 alumnes de quart d'ESO -221 noies i 219 nois- de sis centres educatius de les comarques de Ponent participaran aquest divendres, 8 de novembre, a la jornada Per què no puc fer-ho?, dedicada a presentar els estudis de la Universitat de Lleida (UdL) sense estereotips de gènere. La desena edició se centra en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). Les noies coneixeran el grau d'Enginyeria Forestal i els nois, el doble grau de Veterinària i Ciència i Producció Animal.

Més de 3.000 estudiants de Secundària de les comarques lleidatanes ja han passat per aquesta jornada des de 2010. Enguany hi participa alumnat de l'INS Ronda, l'INS Guindàvols, el Col·legi Maristes Montserrat, l'INS Canigó d'Almacelles, l'INS d'Alcarràs i l'INS L'Olivera de la Granadella.

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que compleix una dècada, és esperonar l'alumnat en l'elecció de titulacions on un dels dos sexes està menys representat, "a través de referents del món acadèmic i professional que puguin esdevenir models de referència per superar els estereotips de gènere", expliquen les tècniques del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL.

Així, enguany parlaran l'exalumna de Forestals Fina Segura, que treballa actualment a l'empresa pública Forestal Catalana; i l'exalumne de Veterinària Eudald Arnau García, que desenvolupa la seua feina a la cooperativa Bov.cat. La conferència central anirà a càrrec de la psicològica i sexòloga feminista Isabel Duque, creadora del canal de YouTube per a joves Psico Woman.

A banda de les xerrades i la presentació dels estudis, el programa del Per què no puc fer-ho inclou visites guiades i tallers pràctics. En el cas d'Enginyeria Forestal se'n faran sobre els patògens del bosc, per què els arbres ajuden a combatre el canvi climàtic, la cartografia com a eina per a la conservació de la fauna, el paper de la diversitat en el funcionament dels ecosistemes, la relació de les fulles dels arbres amb la llum i el clima, i què son i com es cultiven les tòfones. A Veterinària i Ciència i Producció Animal se centraran en l'osteologia animal, el diagnòstic per la imatge, la sang, la ramaderia ecològica i l'alimentació de les vaques.

Font: Oficina de Premsa de la UdL

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto