Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Ciutat Jardí i l'Escola Bressol Municipal de Cappont repensen el pati

 coeducacio patiL'Institut de Ciències de l'Educació, el Vicerectorat d'Estudiants i el Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, amb la col·laboració del Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades (Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat), estan duent a terme el projecte "Repensem els patis escolars" que va donar el tret de sortida el passat 13 de març amb una jornada participada per Amparo Tomé i Alba González de la Cooperativa Coeducacció (vegeu el vídeo de la jornada). 

 

Durant els mesos de maig i juny s'han programat 3 sessions pràctiques amb el centre educatiu Ciutat Jardí i l'escola bressol municipal de Cappont per realitzar una diagnosi dels espais del pati i fer propostes de transformació amb la finalitat d'incorporar la perspectiva de gènere en aquest espai educatiu. El passat 10 de maig va tenir lloc la primera sessió en què es va plantejar el treball de camp que consisteix en recopilar la informació, a través d'observacions del personal docent, sobre quin espai del pati ocupen nens i nenes, què hi fan i quines relacions s'hi estableixen. 

El pati és un espai privilegiat. Si bé són moltes les hores que els infants passen al pati, també són moltes les experiències i aprenentatges que allà hi tenen lloc. El pati és un espai de relació entre gèneres, generacions i cultures. El disseny del pati, com a espai, condiciona la convivència. La pista central i el futbol limita la resta d'activitats i sovint genera conflictes i hi manquen altres elements que facilitin fer altres activitats.

És per això que cada vegada hi ha més escoles i famílies que volen fer un canvi reclamant aquest espai com un veritable espai de convivència i d'educació en valors. Les mirades que guien i impulsen el procés de transformació del pati, són la de la coeducació, la interculturalitat i la sostenibilitat. Tres mirades que tenen per objectiu la transformació social vers una societat cada vegada més justa, igualitària i sostenible.

Durant el mes d'octubre es presentaran els resultats dels centres educatius que hi han participat en una jornada a la UdL. 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto