Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

La 8a. edició del Premi Ángeles Durán reconeix una publicació del Centre Dolors Piera

La publicació del Centre Dolors Piera La protecció de la víctima de violència de gènere. Un estudi multidisciplinari després de 10 anys de l'aprovació de la Llei Orgànica 1/2004 en col·laboració amb d’altres professionals de diverses universitats de l’Estat espanyol i entitats públiques i privades, ha obtingut un accèssit a la 8a edició del Premi Ángeles Durán d’Innovació Científica en Estudis de les Dones i el Gènere. Es tracta d’un guardó celebrat biennalment que es promou des de l’Instituto Universitario de Estudios de la Mujer (IUEM), el centre d’investigació de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) que fomenta els estudis sobre la dona encarats als triomfs de la igualtat de gènere en la nostra societat i la innovació científica en l’estudi de les dones i el gènere.

La publicació guardonada es tracta d'un volum dirigit per la Dra. Ana M. Romero Burillo, professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Lleida i directora del Centre Dolors Piera i coordinat per la professora de la UdL amb la col·laboració de la gestora de gènere, Cristina Rodríguez, dins la Col·lecció Estudis de l'editorial Thomson-Reuters Aranzadi.

 

El jurat ha decidit concedir-li el premi a causa de la multiplicitat de perspectives i disciplines que aborden l’anàlisi de la Llei que, segons el jurat, és original trobar-les juntes en una sola obra. L'anàlisi de la norma s'ha centrat en àmbits relacionats amb el paper de les administracions públiques en l'eradicació de la violència contra les dones, amb les mesures de sensibilització, prevenció i detecció en diferents àmbits, els drets de les víctimes, amb les actuacions en matèria d'inserció laboral, de foment del ocupació, de protecció i de tutela de les treballadores, aspectes penals i civils o a l'acció normativa de les comunitats autònomes.

El premi, un dels pioners del país quant a investigar qüestions de gènere, duu el nom de la fundadora de l'IUEM, presidenta de la Federación Española de Sociología i membre del comitè executiu de la International Sociological Association. L’objectiu final de la seva celebració és propulsar la perspectiva feminista en diversos àmbits de coneixement per assegurar innovació i creativitat teòrica i metodològica que proporcioni qualitat en el camp de la investigació i aconseguir el canvi social.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto