Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Visita guiada a l'Exposició Dones: del silenci a la paraula (el Feminisme Impertinent)

Exposicio CEDDEl passat dia 29 de març es va fer una visita guiada a l’Exposició Dones: del silenci a la paraula (Feminisme Impertinent) a unes 30 dones de la ciutat com a petició del Casal de la Dona de Lleida.

La visita, realitzada per Maika Molina, la gestora d’igualtat d’oportunitats del Centre Dolors Piera, es va iniciar amb una introducció a la mateixa en la Sala de Videoconferències del Campus de Cappont . Seguidament es va procedir a la visita guiada de l’exposició bibliogràfica – situada a la Biblioteca del mateix campus – on, endinsades en el viatge històric (social, cultural, laboral i legal) de reivindicació i lluita per la igualtat del  moviment feminista a Espanya des dels seus inicis fins a l'època de la transició,que ens recorda l’exposició.Les participants van compartir les seves vivències, lluites i resistències com a dones i joves que van viure en la repressió franquista.

 Recordem que, entre altres barbaritats en aquella època, les dones passaven de ser tutelades pel seu pare a ser-ho pel seu marit on, al 1973, per a què una dona pogués obrir un compte bancari necessitava el permís del seu maIMG Exposicio CEEDD 2rit; les dones podien anar a la presó i perdre la custòdia dels fills/es si el seu marit les acusava d’adulteri. Gràcies a la lluita feminista es va aconseguir l’eradicació del delicte d’adulteri a l’any 1978 és quan es van derogar  els articles del Codi Penal relatius a aquest delicte.

Així doncs es va continuar reconstruint la memòria col·lectiva visitant les instal·lacions del El Centre d’Estudis i Documentació de les Dones (CEDD) i el Centre Dolors Piera, explicant el seus orígens i la seva funció social en la lluita per a la plena igualtat entre els homes i dones en totes les seves vessants, així com el treball de sensibilització per a l’eradicació de les violències sorgides de les desigualtats encara existents.
La visita guiada, que finalitzà a les instal·lacions del mateix centre, es va concloure amb el feedback de les assistent sobre l’activitat i les seves reflexions sobre l’actual situació de la dona, les desigualtats de gènere i les lluites presents i futures, així com de la nostra pròpia història. “D’on venim , on estem i cap a on anem” .

 Podeu consultar  la biblioguia que conté els documents exposats!

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto