Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

L’atenció a les dones en situació de violència masclista, en el Vè Memorial Hortènsia Alonso

Presentació del cartell del Memorial. D'esquerra a dreta: la presidenta de la Creu Roja-Lleida, Dolors Curià, la tècnica del Casal de la Dona de l'Ajuntament de Lleida, Isabel Hornos, la directora del Centre DolorsPIera, Ana M. Romero. Més de 6.000 dones han estat ateses a Catalunya per violència masclista en l’àmbit de la parella, segons les dades del Departament d’Interior fins al setembre d’aquest any.

Millorar els procediments en l’atenció de les dones que es troben és un dels objectius que el Vè Memorial Hortènsia Alonso s’ha proposat per l’edició d’enguany que tindrà lloc el 24 de novembre i que es retransmetrà en directe a través del canal de streaming de la UdL i l'enregistrament del qual estarà penjat al canal YouTube del Centre Dolors Piera: vídeo de benvinguda i vídeo de la taula de diàleg

 

 

 

participants memorial

La jornada, coorganitzada pel Centre Dolors Piera de la UdL, el Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida i la Creu Roja i en el marc dels actes commemoratius del 25 de novembre, Dia Internacional de la Violència contra les Dones, ha convidat a expertes de diferents àmbits en l’atenció de les dones que han patit o pateixen situacions de violència masclista.

El programa, que es desenvoluparà a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la UdL, compta amb una conferència inaugural a càrrec de Leonor Cantera, professora de psicologia de la UAB, que exposarà, des d’un punt de vista general, sobre els elements clau en l’atenció de les dones en situació de violència masclista.

A continuació, tindrà lloc una taula de diàleg per reflexionar sobre l’atenció a les dones en situació de violència masclista des dels diferents àmbits professionals i posant especial èmfasi en el risc de la victimització secundària. 

La taula estarà participada per expertes de primera línia com són la magistrada del jutjat número 2 de violència sobre la dona de Barcelona, Francisca Verdejo, coneguda per les seues intervencions en diferents mitjans de comunicació com el capítol de Salvados titulat “El machismo mata” conduït per Jordi Évole o l'entrevista al Para todos La 2; la també mediàtica metgessa, endocrina i professora de l’assignatura Salut de les Dones i Violència de gènere del Màster oficial online en Estudis de Gènere i Gestió de Polítiques d’Igualtat de la UdL, Carme Valls Llobet, reconeguda a nivell estatal i internacional per les seues aportacions sobre morbiditat diferencial tal com es mostra en l'entrevista al Retrats de C33 presentat per Jaume Barberà; la professora i periodista Joana Gallego, especialista en gènere i mitjans de comunicació; Ester Blay Gil, experta en models policials i atenció a víctimes i Úrsula Santa Cruz, coordinadora del Servei de violència masclista de la Fundació SURT. Vegeu vídeo de la taula de diàleg

A la tarda, a les 19.00h, a l'Ateneu Cooperatiu La Baula tindrà lloc una lectura de relats anònims de violència masclista i taller a càrrec de LIKA i del SIE-Lleida, organitzada pel Grup de Dones de Lleida amb el suport de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida.

El Vè Memorial Hortènsia Alonso vol posar de manifest la importància de la conscienciació i del paper dels i les professionals dels diferents serveis (judicial, sanitari, mitjans de comunicació, cossos de seguretat...) en l’atenció de les dones en situació de violència masclista per tal d’evitar la victimització secundària causada per una mala atenció en els diferents àmbits.

 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto