Les Autores

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeix

Julia Cabaleiro Manzanedo

Julia Cabaleiro Manzanedo

És Llicenciada en Filosofia i Lletres (Secció d'Història) per la Universitat de Santiago (1974), Master en "Estudis sobre les dones" (Universitat de Barcelona, l990) i Doctora en Pedagogia (Didàctica de les Ciències Socials) per la Universitat de Barcelona (1999).

Va ser professora de Ciències Socials a l'IES de Pallejà. Imparteix l'assignatura "Educació, Dones i Història" dins del programa del Master on line en Estudis de la diferència sexual (Centre Duoda, Universitat de Barcelona). Ha format part de diversos equips d'investigació vinculats a la Universitat de Barcelona.

Ha publicat articles i llibres relacionats amb tres línies d'investigació: Història local contemporània (Paraules de dones a la premsa comarcal. Primer terç del segle XX, 2002. L'activitat femenina a Molins de Rei: les dones durant la guerra civil, 2003); Espiritualitat femenina a les èpoques medieval i moderna ( Les beguines. La Raó il·luminada per Amor, 2002) i Educació i didàctica de la història (Educació, dones i història. Una aproximació didàctica, 2005. Sabers de les dones a l'Europa moderna, 2009).

nuria solsona

Núria Solsona Pairó

Química, Màster en Didàctica de les Ciències Experimentals, Doctora en Ciències de l'Educació, Professora de Secundaria des de 1977, assessora de coeducació.

Ha impartit cursos a Màsters, cursos de formació del professorat i ha Participat en investigacions subvencionades pel CIDE, Institut de la Dona i Institut Català de els Dones. Actualment és tècnica docent del Departament de Educació de Catalunya.

És autora de nombrosos articles publicats en revistes com Quaderns de Pedagogia, Ensenyament de les Ciències, Alambí, Aula, Asparkia, Docència, Guix, International Journal of Science Education, etc. És autora de publicacions, com Dones científiques de tots els temps, la química de la cuina, Aprendre a cuidar-se i a cuidar-nos , Els sabers científics de les dones, La cuina de mestissatge, un pont entre cultures… i coautora de "Les dones i les seves històries a l'aula", "Dona i Educació, educar per a la igualtat, educar des de la diferència", "Sabers femenins a l'Europa Moderna".