Ir al contenido

Página principal de la UdL

IV Jornada Feminista. Salut alimentaria de les dones: anorèxia i bulímia

ANOREXIAL'objectiu fonamental d'aquesta jornada és incorporar la perspectiva de gènere en l'àmbit de la Salut mitjançant la prevenció, tractament i atenció de les dones amb anorèxia i bulímia.

La incorporació d'una perspectiva de gènere en la salut implica abordar la influència dels factors socials, culturals i biològics en els resultats sanitaris, per millorar així l'eficiència, cobertura i equitat dels programes. Reconèixer que hi ha distincions en l'estat de salut de dones i homes, que transcendeixen les diferències biològiques i que són construïdes socialment. 

La jornada contribuirà a la prevenció dels trastorns alimentaris mitjançant la difusió de recursos dirigits a canviar els models i els estereotips de gènere sobre els cossos de les dones tan interioritzats i naturalitzats en la nostra cultura. A més, des de la perspectiva sanitària, s'establiran quines són les mesures a adoptar per protegir la salut de les dones. Així com, les conseqüències de l'anorèxia i la bulímia a les dones.

 

  • Dia: 7 de maig de 2019.
  • Hora: 16.15 h a 20.00 h.
  • Lloc: Aula Magna de la Facultat de Medicina

Programa

  • Conferència: “Una perspectiva feminista sobre l'anorèxia i la bulímia”, a càrrec de la Sra. Soledad Muruaga cofundadora i presidenta de l'Associació de Dones per a la Salut i directora d'Escola Espai de Salut Entre Nosaltres.
  • Conferència: “ Anorèxia i bulímia, dos símptomes a desxifrar com missatges dirigits a l'Altra”, a càrrec de la Sra. Claudia Truzzoli. Pertany al programa Dones, Salut i Qualitat de Vida del CAPS i a la REDCAPS (Red de Mujeres Profesionales de la Salud).

Avaluació de la Matèria Transversal

Treball de reflexió sobre la temàtica de la jornada amb les següents característiques: 4 pàgines a Lletra Arial 12, espaiat 1,5.

Qualsevol treball copiat total o parcialment serà un suspens.

Obligatòria l’assistència a la jornada i la realització de l’activitat d'avaluació.

Termini de lliurament d'activitats: 8 de juny de 2019. Enviar-ho a l'adreça de correu: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Inscripció

Si no voleu el reconeixement de matèria transversal, us heu d'inscriure a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Si necessiteu el reconeixement de crèdit, al formulari en línia (les places són limitades i es cobriran per ordre d'inscripció). El termini d'inscripcions finalitzarà el dia 2 de maig de 2019, llevat que s'omplin totes les places abans.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto