Ir al contenido

Página principal de la UdL

Violència de gènere en les relacions de parella

El curs  "La violència de gènere en les relacions de parella" (Matèria Transversal i de Lliure Elecció) que organitza el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL es realitzarà durant el 2on semestre, té una durada de 20 hores i un reconeixement de 2 crèdits de lliure elecció i 2 ECTS.

Dates i horaris

10, 17, 24 d'abril i 2, 8 i 15 de maig de 2012, de 16.00 a 18.30h a l'aula 3.10 de l'Edifici Polivalent del Campus de Cappont.

Competències

- Comprendre que la violència de gènere és fruit de la desigualtat entre dones i homes.
- Promoure el respecte mutu entre els sexes i la resolució no violenta dels conflictes.
- Oferir un marc per a l’anàlisi, la reflexió i la discussió en grup sobre el problema de la violència de gènere en l'àmbit de la parella.
- Descriure i reflexionar al voltant de les relacions de gènere construïdes en l’àmbit de la parella.
- Proporcionar eines i recursos al voltant de la violència de gènere en l'àmbit de la parella.

Continguts

- Arrels socio-culturals de la violència de gènere
- Violència de gènere, llenguatge i mitjans de comunicació
- La identitat de gènere i el concepte de l'amor.
- El procés de la violència en les relacions de parella. El cicle de la violència.
- Eines jurídiques i administratives pel tractament de la violència de gènere.

Metodologia

Sessions teòriques i pràctiques.
Realització de tallers.

Professorat

Daniel Gabarró Berbegal i membres del Centre Dolors Piera

Avaluació

Per a l'alumnat de Lliure Elecció:

1) Assistència al 100% de les sessions;

2) Participació a la classe;

3) Treball a escollir entre: a) Redacció de 5 pàgines sobre algun dels aspectes tractats a les sessions, ampliant-ho amb altres fonts, amb tipologia de lletra Arial, Verdana o similar amb mida 11 i un espaiat senzill; b) Disseny d'un mínim de 3 actuacions que es puguin dur a terme en el context educatiu i que siguin susceptibles d’incloure’s en una campanya de sensibilització adreçada a l’alumnat per prevenir de la violència de gènere. Pots utilitzar com a guia la següent fitxa. L’extensió de cadascuna de les accions és de mínim un full amb lletra Arial o similar, mida 11 i espaiat senzill o c) dissenyar 3 pòsters més 1 de presentació, si es fa individual, o 2 per persona més 1 de presentació, si es fa en equip (per ex: si és un grup de 3 persones hauran de presentar 6 pòsters més 1 de presentació), a l'estil de l'exposició Desmuntem mites? sobre la violència de gènere a la universitat.

Per a l'alumnat de Matèria Transversal:

1) Assistència al 100% de les sessions;

2) Participació a la classe;

3) Treball a escollir entre: a) Redacció de 10-15 pàgines sobre algun dels aspectes tractats a les sessions, ampliant-ho amb altres fonts, amb tipologia de lletra Arial, Verdana o similar amb mida 11 i un espaiat senzill; b) Disseny d'un mínim de 6 actuacions que es puguin dur a terme en el context educatiu i que siguin susceptibles d’incloure’s en una campanya de sensibilització adreçada a l’alumnat per prevenir de la violència de gènere. Pots utilitzar com a guia la següent fitxa. L’extensió de cadascuna de les accions és de mínim un full amb lletra Arial o similar, mida 11 i espaiat senzill o c) dissenyar 3 pòsters més 1 de presentació, si es fa individual, o 2 per persona més 1 de presentació, si es fa en equip (per ex: si és un grup de 3 persones hauran de presentar 6 pòsters més 1 de presentació), a l'estil de l'exposició Desmuntem mites? sobre la violència de gènere a la universitat.

EL TERMINI PER LLIURAR LES ACTIVITATS DEL CURS SERÀ EL 15 DE JUNY DE 2012. Es lliuraran en paper (al Centre Dolors Piera) o per correu electrònic (Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.).

Altres informacions

La impartició d’aquest curs dóna resposta a la Línia I del Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones de la Universitat de Lleida (2008-2011), concretament l’objectiu específic Proporcionar coneixements que ajudin a augmentar el grau de sensibilitat envers els temes d’assetjament, violència i discriminació. També es dóna compliment a l’Article 25. La igualtat en l’àmbit de l’educació superior. De la Llei 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes i a l’article 17 Àmbit de l’ensenyament universitari de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

Informació i Matrícula

Les persones interessades hauran d'inscriure's mitjançant el formulari d'inscripció, tenint cura d'introduir totes les dades de contacte correctament, especialment el nom i cognoms, el DNI, el telèfon i el correu electrònic. Un cop s'hagi efectuat la inscripció, s'emetrà una butlleta de pagament, en el cas que sigui oportú, que s'haurà de retornar al Centre Dolors Piera segellat per l'entitat bancària.

Preu del crèdit: El preu de la matrícula per l'alumnat interessat en el crèdit de lliure elecció serà gratuït. Per l'estudiantat de Matèria Transversal, tindrà un cost de 47,44€, segons els preus públics.

Més informació: Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones
c/ Jaume II, 71
25001 LLEIDA
Tfn. 973702757
Correu electrònic: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto