Ir al contenido

Página principal de la UdL

II Cicle Artivisme. Art per a la prevenció de les violències masclistes

banner artivismeEl II Cicle Artivisme. Art per a la prevenció de les violències masclistes és una iniciativa formativa reconeguda amb 1 crèdit de matèria transversal que consta de 3 sessions artístiques de diferents disciplines amb perspectiva feminista. 

L'objectiu del Cicle és sensibilitzar i prevenir les violències masclistes des d’una vessant artística i amb professionals àmpliament reconegudes i mediàtiques: Masculinidades Beta, La Melancòmica i Mara Jiménez. 

Podeu consultar el programa

 

Cartell ARTIVISMELa primera sessió tindrà lloc el dia 19 d'octubre a les 12.00 hores a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de Cappont (CCCT). Es tracta d'un cinefòrum a partir de la pel·lícula documental "Clonar a un hombre" d'Iván Roiz que convida els homes a qüestionar la seua identitat, hàbits i actituds. A partir de la pregunta "Què vol dir ser un home", diversos homes comparteixen les seues vivències i reflexionen sobre els seus privilegis i reconeixen les seues vivències. La sessió anirà a càrrec de membres de Masculinidades Beta: Miguel González Lázaro i Patricia Hernández del Rosal. 

La segona sessió, el 24 d'octubre a les 18.00 hores, estarà protagonitzada per l'obra de teatre Elles #cosasdechicas a càrrec de la companyia La Melancòmica, dirigida per la lleidatana Mireia Casado. És un espectacle d'estil interdisciplinari que amb humor satíric fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins dels quals ningú en parla. 

La darrera sessió, que tindrà lloc el 26 d'octubre a les 18.00 hores, serà una xerrada dinamitzada a càrrec de l'artista multidisciplinar Mara Jiménez, autora dels llibres Acepta y vuela i Más yo que nunca. És la creadora de continguts del compte @croquetamente a Instagram on aborda temes com la grassofòbia, els transtorns de la condicta alimentària, l'autoestima o les xarxes socials. 

Matrícula

El termini d'inscripció i matrícula finalitzarà el 15 d'octubre.

La inscripció, per a l'alumnat que vol el reconeixement del crèdit de matèria transversal, s'ha de realitzar a través de l'aplicatiu d'automatrícula i seleccionar la tarifa ordinària de 18,46€.

Les persones amb carnet de família nombrosa general i família nombrosa especial: enviar el carnet de família nombrosa i el DNI escanejats a l'adreça de correu Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. tot indicant a l'assumpte "II Cicle Artivisme". L'import de la matrícula de família nombrosa general són 9,23€ i la família nombrosa especial, gratuïta. Us enviarem la butlleta de pagament per correu electrònic i haureu d'enviar el justificant de pagament per correu electrònic a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Requisits per al reconeixement de la matèria transversal

1. Haver assistit presencialment a les 3 sessions, i
2. Realitzar un comentari crític sobre les sessions que incloguin una reflexió personal sobre el contingut treballat, amb una llargària mínima de 2 pàgines i màxim de 3 pàgines, amb lletra Arial 11, espaiat senzill. S'haurà d'enviar a l'adreça electrònica: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

El termini màxim de lliurament de l'activitat serà el 3 de desembre. Qualsevol treball copiat total o parcialment serà un suspens.

El II Cicle Artivisme està organitzat pel Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la UdL, amb el suport i finançament del Ministeri d’Igualtat, a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere i l'Institut Català de les Dones.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto