Ir al contenido

Página principal de la UdL

Masculinitats, pressió estètica i estereotips al cicle Artivisme

banner artivismeEl II Cicle Artivisme. Art per a la prevenció de les violències masclistes és una iniciativa del Centre Dolors Piera que consta de 3 sessions artístiques de diferents disciplines amb perspectiva feminista que està oberta a la ciutadania. 

 

L'objectiu del Cicle és sensibilitzar i prevenir les violències masclistes des d’una vessant artística i amb professionals àmpliament reconegudes i mediàtiques: Masculinidades Beta, La Melancòmica i Mara Jiménez. 

Podeu consultar el programa

 

 

 

 

 

Cartell ARTIVISMELa primera sessió tindrà lloc el dia 19 d'octubre a les 12.00 hores a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de Cappont (CCCT). Es tracta d'un cinefòrum a partir de la pel·lícula documental "Clonar a un hombre" d'Iván Roiz que convida els homes a qüestionar la seua identitat, hàbits i actituds. A partir de la pregunta "Què vol dir ser un home", diversos homes comparteixen les seues vivències i reflexionen sobre els seus privilegis i reconeixen les seues vivències. La sessió anirà a càrrec de membres de Masculinidades Beta: Miguel González Lázaro i Patricia Hernández del Rosal. 

La segona sessió, el 24 d'octubre a les 18.00 hores, estarà protagonitzada per l'obra de teatre Elles #cosasdechicas a càrrec de la companyia La Melancòmica, dirigida per la lleidatana Mireia Casado. És un espectacle d'estil interdisciplinari que amb humor satíric fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins dels quals ningú en parla. 

La darrera sessió, que tindrà lloc el 26 d'octubre a les 18.00 hores, serà una xerrada dinamitzada a càrrec de l'artista multidisciplinar Mara Jiménez, autora dels llibres Acepta y vuela i Más yo que nunca. És la creadora de continguts del compte @croquetamente a Instagram on aborda temes com la grassofòbia, els transtorns de la condicta alimentària, l'autoestima o les xarxes socials. 

El II Cicle Artivisme està organitzat pel Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la UdL, amb el suport i finançament del Ministeri d’Igualtat, a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere i l'Institut Català de les Dones.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto