Ir al contenido

Página principal de la UdL

La UdL és la quarta universitat catalana en el treball per l'ODS 5, sobre igualtat de gènere

the impacft 2022La Universitat de Lleida (UdL) està en el lloc 72 de les universitats del món, el quart lloc en l'àmbit estatal i també català, segons el rànquing Times Higher Education’s Impact 2021 que es va fer públic a finals d'abril. Aquest estudi reflecteix l'impacte de les universitats en la societat en funció del seu èxit en l'acompliment de diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. En total, han aportat dades 1.406 de països d'arreu del món. 

En concret, el rànquing valora acabar amb la pobresa i la fam; promoure una bona salut i benestar i una educació de qualitat; assolir la igualtat de gènere i el creixement econòmic; proporcionar accés a aigua neta i sanejament i a energia assequible i neta; fomentar la innovació; reduir les desigualtats; construir ciutats i comunitats sostenibles i aconseguir un consum i producció responsables; abordar el canvi climàtic; gestionar de manera sostenible la vida a l'aigua i la terra; promoure societats pacífiques; i revitalitzar les aliances globals. Per a cada ODS s'han valorat diferents indicadors.

L'augment d'institucions s'ha donat en tots els ODS en els quals participa la Universitat de Lleida. Ha presentat dades per a 4 objectius: en l'ODS 4, qualitat en l'educació, la UdL queda en la posició 46 de 1.180 universitats amb una puntuació de 77 punts sobre 100 i es situa com la 4 catalana i la 6a estatal en aquest ODS; ODS 10, reducció de desigualtats, queda en la posició 101-200 de 796 universitats amb una puntuació de 65,4 punts i es sitúa com la 3a universitat catalana junt amb la UdG i UPC; i l'ODS 17, associació per l'assoliment d'objectius, en què queda en la posició 401-600 amb una puntuació de 68,2 punts; i en l'ODS 5, qualitat de gènere, queda en la posició 72 de 938 universitats. 

Quant a Igualtat de gènere (ODS 5), la UdL, amb una puntuació de 68,1 sobre 100, se situa només per darrere de la Rovira i Virgili (URV), l'Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Girona (UdG). "Això significa que continuem entre el 8% de les millors a nivell mundial en aquest apartat on hi ha 162 universitats més que l'any passat", valora el consell de direcció.

A l'espai de la UdL en Xifres, "La UdL als rànquings" es recull la informació relativa als resultats i també un enllaç amb una figura amb l'evolució de les puntuacions de les darreres participacions:

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto