Ir al contenido

Página principal de la UdL

Més de 400 alumnes d'ESO al 8è Per què no puc fer-ho?

pqnpf2016Un total de 413 alumnes de quart d'ESO -210 noies i 203 nois- participaran aquest divendres, 27 d'octubre, a la jornada Per què no puc fer-ho?, dedicada a presentar els estudis de la Universitat de Lleida (UdL) sense estereotips de gènere. La vuitena edició se centra en els graus de l'Escola Politècnica Superior (EPS), on predomina l'alumnat masculí, i de la Facultat de Medicina, concretament al grau de Ciències Biomèdiques, on la majoria són noies.

Aquesta jornada, organitzada pel Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL, se celebra anualment des del 2010 i per ella ja hi han passat uns 2.600 estudiants de Secundària de les comarques de Ponent. Enguany hi participen joves dels instituts Màrius Torres, Ronda, Guindàvols i Maristes de Lleida; l'Olivera de la Granadella, l'INS d'Alcarràs i l'INS Pla d'Urgell.

Les activitats previstes inclouen una presentació dels estudis i de les seues sortides professionals, visites guiades i tallers pràctics, un total de sis a cada centre participant. A l'EPS les activitats giren al voltant de l'enginyeria, la criptografia, la termografia, la construcció sostenible, els escàners 3D i el disseny digital. A Ciències Biomèdiques, sobre les cèl·lules mare, els tests de paternitat, les malalties degeneratives, la genètica, l'osteoteca ("arxiu" d'ossos) i la sala de dissecció.

L'estudiantat pot conèixer de primera mà dones i homes que van triar la seua carrera sense tenir en compte els estereotips de gènere, amb l'objectiu de donar models de referència alternatius als habituals i poder promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals.

L'objectiu del Per què no puc fer-ho? és esperonar l'alumnat en l'elecció de titulacions on un dels dos sexes està menys representat. Al 2016-2017, l'EPS de la Universitat de Lleida comptava amb 837 estudiants, dels quals un 86,67% eren homes. En canvi, a la Facultat de Medicina el col·lectiu femení representava el 72,05%.

Vídeo i galeria de l'activitat

Font: Oficina de Premsa de la UdL

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto