Causes ocultes del fracàs escolar i formes de superar-lo desde la coeducació (2012)
Quina és la manera més eficient per superar el fracàs escolar actual o, dit d’una altra manera, com podem incrementar l’èxit escolar? Per què la coeducació (i no només l’educació mixta) és imprescindible per reduir el fracàs escolar? Per donar resposta a aquestes i altres qüestions, us convidem a participar al curs titulat Causes ocultes del fracàs escolar i formes de superar-lo des de la coeducació que impartiran Daniel Gabarró (professor i membre d'Homes Igualitaris) i Teresa Quintillà (professora i membre del Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona).
L'equip docent del curs ha creat un bloc on es penjaran els materials del curs.
El curs pretén reflexionar sobre la necessitat d’identificar tots els elements que influeixen en el rendiment acadèmic de l’alumnat dels centres escolars i constatar com, des d’una perspectiva de gènere i amb la coeducació, es pot incrementar l’èxit escolar de forma molt notòria. La consecució de la igualtat d’oportunitats és més que el fet que nenes i nens, noies i nois, comparteixin l’aula i estudiïn les mateixes assignatures, per això el curs donarà eines per dissenyar iniciatives integrant un model coeducatiu que permeti donar als nens i a les nenes allò que necessiten per millorar el seu rendiment acadèmic. El curs s’adreça especialment a professionals de les comunitats educatives: professorat, equips directius, personal d’administració i serveis, mares i pares que puguin tenir interès en la igualtat real i efectiva entre dones i homes, nens i nenes, i en la coeducació.
Dies: del 12 al 15 de juliol de 2011 (matrícula a partir del 5 de maig).
Hores: 20h
Lloc: La Seu d'Urgell
Preu: 40€ (Si la matrícula s'efectua abans del 31 de maig s'aplicarà un 15% de descompte i si es fa abans del 18 de juny, del 10%)
D'acord amb l'Ordre de 7 de setembre de 1994, per la qual s'estableixen els requisits i el procediment per reconèixer activitats de formació permanent adreçades al professorat, el curso serà reconegut com a activitats de formació permanent adreçades a professorat d'educació infantil, d'educació primària, d'educació secundària i d'ensenyaments de règim especial.
Consulteu el programa.
Més informació al web de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida.
Descarregueu-vos el llibre d'en Daniel Gabarró ¿Fracàs escolar? La solució inesperada del gènere i la coeducació