"No llegiu per a contradir o refusar,
ni per a creure i acceptar amb condescendència,
sinó per a pensar i valorar"
Francis Bacon
ACTIVITATS SIED
DONES CINEMA I MITJANS AUDIOVISUALS
programa
9 de març – Teoria i critica feminista
Recorregut per les principals aportacions del feminisme a la teoria cinematogràfica i a l’anàlisi fílmica. Les principals tendències es centren en els mecanismes de construcció de la imatge de la dona com objecte del desig masculí. L’explicació dels conceptes i mètodes utilitzats s’exemplificaran amb el comentari de diversos fragments fílmics.
16 de març - Construcció de la feminitat en el cinema
Consideració dels models proposats pel cinema clàssic en funció de la tipologia de gèneres i de la vigència d’aquests models en el cinema actual. Els personatges femenins d’aquests relats es construeixen a partir de la contraposició entre una visió positiva de la dona com objecte de desig i una visió negativa que contempla la dona com objecte d’amenaça per a la integritat masculina.
Els comentaris es centraran sobretot a partir de l’estudi del melodrama, entenent-lo com un gènere cinematogràfic que, tradicionalment, s’ha cinema de i per les dones.
30 de març - Dones realitzadores
Recorregut per les principals produccions realitzades per dones i valoració de la seva contribució al desenvolupament del llenguatge cinematogràfic. Recuperar el nom d’aquestes realitzadores, usualment oblidades o relegades a un segon terme per la historiografia acadèmica, és del tot imprescindible per entendre el significat actual del cinema realitzat per dones.
Els aspectes i temes tractats es comentaran a partir d’una selecció de les pel·lícules més representatives, tot accentuant com s’ha representat i construït el desig a través dels seus ulls.
6 de abril - La violència contra les dones als mitjans de comunicació audiovisual.
En el llenguatge audiovisual, la representació de la violència, sigui en el format que sigui ( informatius, espectacles, films, publicitat...), cada dia és més present i més explícita. Entendre el paper que tenen els mitjans de comunicació audiovisual en la representació de la violència en general, i contra les dones en especial, és fonamental. Doncs la manera en com es representa la violència i el fet que moltes vegades està associada a un plaer visual, arriba a banalitzar-la juntament amb els seus continguts implícits. Aquest recorregut visual s’entén com un itinerari gradual que ha de conjugar diferents perspectives: les dones i la seva representació iconogràfica, les bases estructurals de la violència íntimament relacionada amb el discurs del patriarcat, les retòriques dels mitjans audiovisuals, i els factors culturals a partir dels quals es legitima aquesta violència.
13 de abril - Guió audiovisual.
En quatre hores de taller aprendrem les nocions bàsiques per a desenvolupar el nostre propi guió audiovisual, allò fonamental que ens pugui servir per a poder donar forma a les nostres idees. La sessió serà de quatre hores que es dividiran en dues parts. La primera (de 17h a 18:50h) serà al voltant dels petits detalls tècnics que s’han de tenir en compte en l’hora de crear una curta història audiovisual (avançarem algunes tècniques de càmera que ens ajudaran a comunicar allò que ens interessa realment). Com a referents ens intentarem centrar en recursos propis de la producció publicitària, introduint també certs tocs de la narrativa audiovisual essencials per a poder donar ritme a la nostra idea. En la segona part (de 19h a 21h) ho posarem en pràctica: començarem a produir spots que trencaran amb les violències de gènere en un breu però segur que intens i transformador espai de temps (ens limitarem a un màxim de dos minuts per spot).
20 de abril - Producció audiovisual
Les segones quatre hores ens han de servir per poder filmar allò que volem posar en pràctica. Acabarem de fer una petita introducció a algunes tècniques de càmera per entrar després en detalls més tècnics sobre el seu funcionament. Això ens ocuparà, com a molt, la primera hora d’aquest segon dia (17h a 18:30h).
La segona secció d’aquest segon dia de curs (18:30h-20:00h) ens la passarem càmera en ma i anirem a posar en pràctica allò que haurem creat en el primer dia.
Finalment, de 20h a 21h bolcarem als ordinadors tot el material produït en aquestes dues hores, de forma que ja ho tinguem llest per a treballar en la tercera sessió.
26 de abril - Postproducció audiovisual: Edició de l’spot amb Première Pro.
Amb aquesta darrera part del taller aprendrem a editar la nostra producció. Ho farem amb el Première Pro, un dels Softwares més reconeguts a nivell internacional per a l’edició audiovisual. Començarem amb una petita introducció d’una hora i mitja (17h a 18.30h) en la que aprendrem a utilitzar els tres o quatre recursos bàsics (entorn d’edició, transicions i efectes, títols i importació d’imatges i sons). A partir d’aquí tindrem dues hores per editar el material ( 18.30 a 20.30), deixant la darrera mitja hora per visualitzar tot el que haurem produït en 12 hores d’aprenentatge i compromís amb la transformació de les relacions de gènere.
Duració i reconeixement de crèdits
La duració del curs és de 30 hores, els dijous de 17 a 21 h. . Té un reconeixement de 3 crèdits de lliure elecció.
Les classes s’impartiran a l’Edifici del Rectorat, aula 1.32 B.
Avaluació :
es realitzarà i editarà un spot publicitari
Professorat:
Meritxell Esquirol (Drac Màgic)
Miguel Àngel Pulido Rodríguez (Comunicació)
Places:
El numero de places esta limitat a 25 que s’ompliran per ordre d’arribada
Informació i matrícula
Lloc:
Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona
Edifici de Cultures Transfronterer, 1r pis
(Sala 1.12)
c/ Jaume II, 67
25001 LLEIDA
Tfn. 973 - 003548
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Calendari de matrícula:
Termini: 21 de febrer al 3 de març
Horari :de dimarts a divendres de 9.30 a 11.30 i de 16.30 a 18.30
Tràmits: Recollir al SIED la butlleta d’inscripció, omplir-la, fer el pagament al banc, i tornar la butlleta i el resguard d’ingrés bancari al propi SIED.
Import de la matrícula: 40 €.
Certificats
El Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIED) lliurarà un certificat d’assistència amb la indicació del nombre d’hores lectives. L’assistència és obligatòria a totes les sessions.
Coordinadora
Rosa Vaquera (Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona)
8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA
Ja ha passat un altre any i tornem a celebrar el 8 de Març, dia internacional de la Dona. Arribarà el moment que sí serà un dia de festa, però avui continua sent un dia reivindicatiu.
Les dones continuen sent moneda de canvi en conflictes, esclaves sexuals, assassinades a mans dels seus companys, treballant doble jornada, sense remuneració igual per fer el mateix treball... i així un llarg recorregut de discriminacions només per qüestió del nostre sexe.
Com cada any participarem activament en la Jornada reivindicativa que té un crit comú arreu del món, en la defensa dels drets i de la qualitat de vida de les dones i de les nenes.
Això sí, no volem perdre el somriure. Per això el SIED us convida a assistir el 8 de març als actes que hem preparat.
ACTES:
21.00 -> Lectura de manifest
21.15 -> Parquing del rectorat de la Universitat de Lleida actuació del grup “Band tokades” amb espectacle de foc, malabars per acabar en una batukada
22.00 -> Ball amb discjockey amb tota la música femenina del moment.
23.00 -> Fi de festa
Us esperem a tots i totes
ACTIVITATS A LLEIDA
CICLE DE CONFERÈNCIES DE L’INSTITUT CATALA DE LES DONES
Amb aquestes conferències l'Institut Català de les Dones contribueix al procés de legitimació de les pràctiques i cultures de les dones, a la construcció de les genealogies femenines i a la revalorització de totes les formes d'expressió pròpies de les dones. L'objectiu és situar les aportacions femenines en un context que permeti establir el diàleg entre elles i amb elles com a mitjà per elaborar noves referències sobre el món i sobre les dones. Les properes conferències són:
"Marcar les diferències: la representació de dones i homes a la llengua", a càrrec d'Eulàlia Lledó Cunill, doctora en Filologia Romànica.
Lleida, dimecres, 1 de març
"Visibilitat de les dones en els llenguatges artístics", a càrrec de Bea Porqueres, professora d'Història.
Lleida, dimecres 5 d'abril
"Perspectiva de gènere en l'organització social", a càrrec d'una representant de l'Institut Català de les Dones.
Lleida, dimecres 3 de maig
Totes les conferències tenen lloc a les 18.00hores. Lleida. Delegació territorial del Govern. Sala d'actes. Lluís Companys, 1, ent.
ACTIVITATS A ALTRES CENTRES
FORMACIÓ I CURSOS:
SEMINARI INTERNACIONAL “GEOGRAFIA I GÈNERE AL MÓN: QÜESTIONANT L’HEGEMONIA ANGLOAMERICANA”
El Seminari està organitzat pel Grup d’Estudis de Geografia i Gènere i la
Societat Catalana de Geografia i es desenvoluparà al Campus UAB (Bellaterra,
Cerdanyola del Vallès) i a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans
(Raval, Barcelona) entre els dies 22 i 25 de febrer.
Per més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
LA PERSPECTIVA DEL GÈNERE ALS CENTRES PENITENCIARIS
Dates i lloc de realització
7 i 9 de febrer al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Sala d’actes
14 i 16 de febrer al CP Brians
21 i 23 de febrer al CP Ponent
Inscripcions
Enviar un mail a l’atenció de Manuel Parra a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o un fax a la Unitat de Planificació Educativa al 932 140 156, indicant nom i cognoms, NIF, centre penitenciari, tasca que es realitza, el nom del curs i els dies.
El nombre de places és limitat.
IDENTITAT SEXUAL: FEMINISME I MASCULINITATS
Es tracta d'un seminari destinat a aprendre i conèixer millor les diferents teories feministes i la seva evolució històrica. També s'exploraran altres perspectives de la identitat sexual: la teoria de queer i les altres masculinitats. Durant el seminari, els i les participants, crearan el seu propi discurs feminista.
El curs tindrà lloc els darrers dijous de cada mes, començant el mes de gener i fins el mes de juny d'enguay. Si us hi voleu inscriure feu-ho aviat, ja que queden poques places.
Dia i hora: Darrers dijous de mes, de 19.30 a 21.30 h.
Lloc: Centre Garcilaso (c. Juan de Garay, 116-118).
Més informació i inscripcions: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
CURS «EROTISMES / HOMOEROTISMES LITERARIS»
El Centre Dona i Literatura organitza el curs «Erotismes / Homoerotismes literaris», dirigit per Rodrigo Andrés i Rafael M. Mérida. L'objectiu del curs és doble: primer, oferir una aproximació a les investigacions més notables i innovadores que, al llarg del segle XX, han valorat les dimensions sòcio- culturals de l'(homo)erotisme; segon, proposar una sèrie de re-lectures crítiques d'obres literàries i artístiques de diversos àmbits geogràfics, cronològics i lingüístics.
Dates: Tots els divendres del 24 de febrer al 26 de maig de 2006
Lloc: Aula 1.4 de l'Edifici Josep Carner, Facultat de Filologia, Universitat De Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes, 585.
Per matricular-se cal emplenar l'imprès que es troba a: http://www.ub.es/cdona/impresos/homoerotismes.pdf
Més informació: http://www.ub.edu/cdona/cursos/homoerotismes_cat.htm
Properes activitats : http://www.ub.es/cdona/actos/program.pdf
SIMPOSI: HISTÒRIA I GÈNERE: IMATGE I VIVÈNCIES DE DONES EN ESPANYA I AMÈRICA
(SEGLES XIII-XVIII)
Organitzat per l’Associació d’Estudis Històrics sobre la Dona de la Universitat de Màlaga.
Dates: 5-6 d’abril de 2006
SEMINARI DE PRIMAVERA: EL COS DE LES DONES ¿DESTORBA A LA MEDICINA CIENTÍFICA?
10.30 h – ANNA MARIA PIUSSI, pedagoga i filòsofa, Università di Verona: Excés i llibertat del cos femení
12.00 h – CARME VALLS LLOBET, metgessa endocrinòloga: La menstruació: de la invisibilitat a l’abolició
17.00 h – TAULA RODONA moderada per Tania Rodríguez Manglano (amb la participació de Núria Beitia, Lourdes Albi i Caroline Wilson): La política que uneix cos i paraula
LLOC: Centre Cívic Convent de St. Agustí, entrada per Plaça de l’Acadèmia. Barcelona
DATA: dissabte 6 de maig de 2006
CURS ‘LA SALUT DE LES DONES. ANÀLISI DES DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE’
Curs organitzat per l’Escola d’Estiu de la Universitat Complutense de Madrid.
Matrícula: del 20 de gener al 9 de juny
Preu: 750 euros
Dates: del 3 al 28 de juliol de 9 a 14h
Més informació: 91 394 6392/ 91 394 6403
Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
VI CONGRÉS IBEROAMERICÀ DE CIÈNCIA, TECNOLOGIA I GÈNERE
Dates: de l’11 al 15 de setembre de 2006
Els objectius del congrés són: donar impuls a la participació i el reconeixement de les dones en els diferents camps de les ciències i la tecnologia promoure la investigació des de les necessitats vitals de les dones i crear un espai acadèmic d’intercanvi i debat entre totes aquelles persones que traballin o estiguin interessades en temes relacionats.
Informes, inscripció y recepció de ponències:
Secretaria: Asun Santesteban Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
VI Congreso Iberoamericano de Ciencia, Tecnología y Género
Seminario Interdisciplinar de Estudios de la Mujer de la Universidad de Zaragoza (SIEM)
Facultad de Medicina B, Planta Baja. Universidad de Zaragoza C/ Domingo Miral s/n.
E-50.009 Zaragoza (España)
Teléfono y Fax: +34 976 761708
http://wzar.unizar.es/siem/
CURS DE POSGRAU: EXPERT EN GÈNERE I COMUNICACIÓ
Organitzat per la Universitat de Salamanca.
Durada: 250h.
Dirigit a professionals dels mitjans, llicenciats o estudiants de segon cicle de Periodisme, Publicitat o Comunicació Audiovisual.
Dates: del 17 de febrer al 7 d’abril de 2006 i del 5 de maig al 30 de juny del 2006.
Les classes presencials seran els divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h.
Més inforamció: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
II CONGRÉS NACIONAL: XX ANYS DE POLÍTIQUES DE IGUALTAT EN L’ADMINISTRACIÓ LOCAL
Organitza: Servei Provincial de Dones de la Diputació d’Almeria
Dates: 8, 9 i 10 de març de 2006
Quota: 50 euros
Dirigit a personal tècnic i polític en les administracions públiques, col·lectius de dones, ONG’s, comunitat educativa i universitària i homes i dones interessats en la matèria.
Per més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
SEMINARI: “SEXING DIFFERANCES. DERRIDA AND THE IDIOM OF SEXUAL DIFFERENCE”
Anne-Emmanuelle Berger, catedràtica de Literatura francesa a la Universitat de Cornell (USA) i professora al Centre de Recherches en Études Féminines de la Universitat de Paris VIII, impartirà un seminari sobre Jacques Derrida i la diferència sexual. Seminari per invitació. Intervenció en anglès.
Data: Dilluns 20 de febrer a les 15h30
Lloc: Edifici Josep Carner, Aula 2.4
Organitza: Centre Dona i Literatura
Universitat de Barcelona
Gran Via de les Corts Catalanes 585 2n pis
08007 Barcelona (Spain)
Tel. i Fax [34] 934029035
Més informació: http://www.ub.edu/cdona/actos/berger.pdf
PREMIS:
II CONCURS LITERARI DE RELATS CURTS ESCRITS PER DONES
L’associació de dones del Solsonès, convoca el segon concurs de relats curts escrits per dones, amb el propòsit de donar continuïtat a la promoció de l’escriptura de les dones a través dels seus coneixements i/o experiències, per tal de donar a conèixer la nostra veu i opinió sobre com percebem nosaltres el món.
Poden participar dones de totes les edats
La temàtica es lliure
Les obres presentades podran ser escrites en llengua catalana o castellana
Cada autora podrà concursar amb un únic treball
S’han de lliurar 5 còpies de l’obra (a la portada es farà constar el títol de l’obra i l’edat de l’autora), mecanografiades a doble espai i per una sola cara, en paper DIN-4, cos de lletra 12 i amb una extensió mínima de 4 fulls i màxima de 10 fulls.
A dins d’un sobre es faran constar clarament el nom, cognoms, adreça i telèfon de l’autora
Els originals s’hauran d’adreçar a l’Associació de Dones del Solsonès. C/ Francesc Pons nº 19, 25280 Solsona (Lleida)
El termini d’admissió d’originals serà el 10 de març de 2006
Per qualsevol dubte i/o pregunta us podeu adreçar al telèfon 639556339
CONCURS: DESCENTRALITZACIÓ I DRETS HUMANS DE LES DONES A AMÈRICA LLATINA I AL CARIB
Aquest concurs vol recolzar els treballs d’investigació que estudiïn la contribució o l’agreujament de les reformes actuals sobre la descentralització en l’exercici i protecció dels drets civils, polítics, socials, econòmics i/o culturals de les dones i les nenes.
Es seleccionaran i premiaran 4 projectes.
Data límit de presentació: 30 de març de 2006
Per més informació: www.prigepp.org/site/concurso.asp o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
VII CONCURS LITERARI DE NARRATIVA PER A DONES
Convoca: la Conselleria de Benestar Social de la Comunitat Valenciana.
Data límit de presentació: 24 de febrer
L’extensió dels treballs no pot excedir de 12 folis ni serà inferior de 4. Es valorarà, a més de la qualitat de l’obra, la utilització d’un llenguatge no sexista i de ruptura amb els estereotips masculins i femenins tradicionals.
Es concedeixen 3 premis: un primer premi dotat amb 2000 euros i dos accèssits de 600.
XX PREMI 8 DE MARÇ MARIA AURÈLIA CAPMANY 2006: DIÀLEG INTERNACIONAL
El jurat valorarà el millor projecte que tingui com a objectiu promoure l’intercanvi de coneixements i experiències entre les dones, vinculades o no al moviment feminista i associatiu, per tal d’articular demandes i vivències conjuntes, independentment de l’edat de les protagonistes.
Les dones que es presentin hauran d’estar empadronades a la ciutat de Barcelona.
La sol·licitud per participar en el concurs s’haurà de presentar al Registre General de l’Ajuntament o als registres dels districtes de la ciutat. El termini acaba el 20 de febrer de 2006.
ALTRES ACTIVITATS:
ASSOCIACIÓ UNIVERSITÀRIA D’ESTUDIS DE LES DONES (AUDEM)
Aquesta associació té per objectiu activar el compromís de les persones en favor de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a la universitat. Tot i els avenços produïts durant els darrers 25 anys, s’ha de posar de manifest la persistència encara de greus obstacles per a la normalització de la investigació feminista i els estudis de gènere, així com per aplicar la transversalitat (mainstreaming) en les universitats espanyoles. Com a resposta a aquesta situació els seminaris, instituts, centres, fundacions, associacions... de caràcter feminista de les universitats espanyoles van acordar el 2005 redactar un document i remetre’l a les autoritats competents per tal d’aconseguir que els estudis feministes i de gènere tinguin la posició acadèmica que els correspon.
Per més informació sobre el text complert d’aquesta campanya:
https://www.firmasonline.com/1Firmas/prefirm.asp?C=136
CONFERÈNCIA DE LUISA MURARO
Amb motiu de la seva jubilació iniciarà a Duoda els DIÀLEGS MAGISTRALS parlant de “l’ordre simbòlic de la mare: una _retractatio_”
Lloc: Parc Científic de Barcelona, Universitat de Barcelona,
Audiatori Antoni Caparrós. Torre D, carrer Baldiri Reixac, 4-6
Dia: Divendres 5 de maig de 2006, a les 17.30 de la tarda
Entrada lliure
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "L'ESPAI DE LES DONES ALS DICCIONARIS: SILENCIS I
PRESÈNCIES", D'EULÀLIA LLEDÓ CUNILL.
Data: 16/02/2006
Entrada: Lliure
A càrrec de Marta Selva, Presidenta de l'Institut Cátala de les Dones, Victoria Sau, psicóloga i filòsofa
i Francesca Bartrina, directora de la col.lecció
L'acte tindrà lloc al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7, 2ª planta. Barcelona)
TAULA RODONA 'EL MÓN LABORAL DE LA DONA'
Data: 22/02/2006
Entrada: Lliure
Lloc: Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia Blanquerna. C Padilla, 326-332.
08025 BARCELONA
Hora d'inici: 17.00 h
Telèfon: 93 435 14 75
Organitza: Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia Blanquerna.
VÍDEO FÒRUM 'LES DONES I ELS TREBALLS'
Data: 22/02/2006
Entrada: Lliure
Lloc: Centre Francesca Bonnemaison. C Sant Pere Més Baix, 7 2n. 08003 BARCELONA
Hora d'inici: 20.00 h
Observacions: - Muntatge realitzat per Drac Màgic.
- Presenta: Anna Morejón. Amb la participació d'expertes en el tema.
- Organitza: Centre de Cultura de Dones amb la col·laboració de Drac Màgic.
- L'acte es realitzarà a la Sala de Trobada del Centre de Cultura de Dones.
JORNADA 'ESTEREOTIPS DE GÈNERE EN LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA’
Data 24/02/2006
Atenció: Inscripció obligatòria (abans del 15 de febrer) i gratuïta
Entrada: Lliure
Lloc: Oficina d'Estudis i Recursos Culturals - Pati Manning. C Montalegre, 7. 08001 BARCELONA
Hora d'inici: 10.00 h
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Web: www.tackling-stereotypes.org
CONFERÈNCIA 'LA LLEI INTEGRAL (VIOLÈNCIA DE GÈNERE)', A CÀRREC D'ISABEL LÓPEZ
Data 27/02/2006
Entrada: Lliure
Lloc: Centre Cívic Sant Martí de Provençals. C Selva de Mar, 215 06. 08020
BARCELONA
Hora d'inici: 17.00 h
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 308 40 66 Fax: 93 307 37 50
Observacions:
- Participa: Isabel López, diputada del PSC en el Parlament de Madrid.
- Organitza: Asociación de Ayuda a la Mujer 'La Pizarra de Raimunda'
TAULA RODONA 'L'AVENÇ DE LES DONES AMB ELS VALORS REPUBLICANS. QUÈ VA SIGNIFICAR LA REPÚBLICA I L'HEGEMONIA DELS VALORS REPUBLICANS EN LA LLUITA DE LES DONES?'
Data d'inici 28/02/2006
Entrada: Lliure
Lloc: Centre Cívic Pati Llimona. C Regomir, 3 bxs. 08002 BARCELONA
Hora d'inici: 19.00 h
Organitzat per Esquerra Unida i Alternativa-Grup de Dones.
CONFERÈNCIA 'EXPERIÈNCIES DE LLIBERTAT FEMENINA EN LA HISTÒRIA I AVUI', DINS EL CICLE DE CONFERÈNCIES AMB ULLS DE DONA
A càrrec de la Dra. Elisa Varela Rodríguez, professora titular de la Universitat de
Girona i Vicedirectora de Duoda.
Data d'inici 02/03/2006
Entrada: Lliure
Lloc: Don-na, Prisma Cultural. Rbla Catalunya, 101 2-2. 08008 BARCELONA
Hora d'inici: 18.00 h
E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Web: www.don-na.com
RECOLLIDA DE SIGNATURES ON-LINE
Per si us interessa donar suport a l’ampliació de la baixa maternal a 6 mesos s’estan recollint signatures on-line. Són necessàries 500.000 per a poder presentar la sol·licitud al congrés.
La pàgina on us heu d’adreçar és.
http://www.petitiononline.com/6mesbaja/petition.html
RECOLLIDA DE SIGNATURES ON-LINE
Per si us interessa donar suport a la Proposició del Feminisme Acadèmic per a la Reforma de la LOU.
La pàgina on us heu d’adreçar és:
http://www.firmasonline.com/1firmas/camp1.asp?C=136
EXPOSICIÓ: LA DONA, REFERENT SOCIAL I CULTURAL AL PIRINEU
Dates: Del 4 de febrer al 2 de març
Lloc: Centre d’Interpretació del Romànic
Erill la Vall (Vall de Boí) Alta Ribagorça
PRESENTACIÓ DEL PROJECTE: "ESTIMA'T, JOC D'ORDINADOR PER L'ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE"
Organitzat per Acció Escolta de Catalunya el proper dimecres dia 22 de febrer a les 19.30h. al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (C/ Sant Pere més Baix 7) Barcelona
Amb la participació de:
Marta Selva, Presidenta de l'Institut Català de les Dones,
Pilar Vallugera, regidora de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona
i Xavier Florensa, Regidor de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona.
Cal confirmar l’ assistència trucant al telèfon 93 601 16 43 abans del dia 20 de febrer.
JORNADA D'EXPERTS "LA VIOLÈNCIA A LA SOCIETAT CATALANA"
Institut Catalá d´Antropologia
Dimarts, 28 de març de 2006
Auditori CERC, carrer Montalegre, 7 - Barcelona
Entrada gratüita. prèvia inscripció
INSCRIPCIÓNS: www.icantropologia.org Tel i Fax 93 321 22 59
NOSALTRES LES DONES:
Mª PILAR FERNÁNDEZ OTERO
Va néixer a Bandeira (Pontevedra) el 1937. És Doctora en Farmàcia per la Universitat de Santiago de Compostela. Es va iniciar en la investigació biològica en 1961 com a becària del CSIC i, un cop llegida la Tesi Doctoral, va ser becada per aquest mateix organisme per realitzar diferents investigacions sobre la permeabilitat de membranes biològiques en el Departament de Bioquímica de la Universitat d’Oxford. Ha treballat també al Departament de Biologia de la Universitat de Cambridge.
La seva tasca investigadora queda reflectida en les seves publicacions i en articles d’investigació en revistes nacionals i internacionals, i en la formació de Doctors que avui ocupen la plaça de professors i investigadors en diferents centres universitaris.
Pertany a diverses Societats científiques. És membre des de 1978 de la Real Acadèmia Gallega de les Ciències i des de 1990 de la Real Acadèmia de Farmàcia.
Ha estat degana de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Navarra i des de 1996 és vicerectora d’Investigació a la mateixa universitat.
Al llarg dels anys ha impulsat la investigació de les diferents àrees científiques, en especial, aquelles qüestions que tenen més repercussió social (Biologia cardiovascular i Oncologia, entre d’altres).