Un TFG sobre el cribatge de violència de gènere en dones embarassades guanya el III Premi Aurèlia Pijoan Querol

premi1Scoping review sobre el cribado de violencia de género en mujeres embarazadas” és el títol del TFG guanyador del III Premi Aurèlia Pijoan Querol al millor treball Fi de Grau amb perspectiva de gènere de la Universitat de Lleida dotat amb 1.000 euros.

L’autora és Itsaso Albisu Urkizu, alumna del Doble Grau en Fisioteràpia i Infermeria, de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia i la seva tutora és la professora Erica Briones Vozmediano, del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia, i membre del Grup de Recerca GESEC (Grup d'estudis societat, salut, educació i cultura).

 

 

 

 

 

premi3 premi5 premi6 premi9El jurat es va reunir el 21 d’octubre i estava format per la coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, Núria Camps Mirabet, la directora del Centre Dolors Piera, Ana Romero Burillo, i les professores Sonia Mas Alcolea (Facultat de Lletres), Norma Jordana Berenguer (FEPTS) i Judit Serrano Toldrà (Facultat de Lletres).

Les membres del jurat han atorgat dos accèssits als treballs “Trencant el silenci” de Natalia Salvia Liébanas de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i “The perspective of Gender in the English classroom. A case study. Using gamification to study gender” de Laia Llobera Irun de la Facultat de Lletres.

Al premi s’hi podia presentar l’alumnat que hagués realitzat el TFG durant el curs 2020-2021, qualificat amb una nota mínima de 9, i que incorporés la perspectiva de gènere en l’abordatge de l’objecte d’investigació. El nombre total de treballs presentats han estat 19, tots d’autoria femenina, sobre temes diversos i procedents de diferents centres i facultats de la UdL. Concretament, 9 de la Facultat de Lletres, 8 de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, 1 de la Facultat de Dret, Economia i Turisme i 1 de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia. 

Des de la primera convocatòria del Premi, s'han presentat un total de 44 treballs, 40 presentat per alumnes noies i 4 per alumnes nois. En la primera convocatòria del Premi, el TFG guanyador provenia de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i, en la segona convocatòria, de la Facultat de Lletres. 

El Centre Dolors Piera ha convocat aquest premi per donar compliment a la mesura B.1.3.2 del II Pla d'Igualtat entre dones i homes de la UdL i ha comptat amb el finançament de l’Institut Català de les Dones. A través d’aquesta convocatòria es pretén fomentar la integració de la perspectiva de gènere a la recerca i a la docència, i visibilitzar la recerca en gènere que fa l’alumnat.

El lliurament del premi ha tingut lloc el dia 13 de desembre a les 13.00 a la sala de juntes del segon pis de Rectorat. Ha lliurat el guardó la directora del Centre Dolors Piera, Ana M. Romero Burillo. 

Llegiu-ne més: 

Premi Aurèlia Pijoan Querol

Una educació física menys sexista és possible”, treball guanyador del I Premi Aurèlia Pijoan Querol

Pippi Langstrum i el feminisme, tema del treball guanyador del II Premi Aurèlia Pijoan