Commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Dia 25N banner webEl 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

La Universitat de Lleida participarà en l'acte institucional de commemoració del 25 de novembre a Lleida, a les 12.00 hores, la plaça de les Comèdies i organitza el X Memorial Hortènsia Alonso. Violències masclistes en un context de crisi global. ATENCIÓ: en cas de pluja, l'Acte es faria a la Sala d'Actes de l'IEI.

Invitacio25NEl Memorial Hortènsia Alonso. Violències masclistes en context de crisi global arriba a la desena edició. Es tracta d'una jornada coorganitzada pel Centre Dolors Piera, l’Ajuntament de Lleida, la Creu Roja, el Grup de Dones Lleida i Marea Lila. Tindrà lloc el dimecres 24 de novembre de 2021 a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, al campus de Cappont de al UdL. La jornada es retransmetrà en directe a través del canal de retransmissions del campus de la UdL.

Així mateix, participa en la confecció dels manifestos que des de diferents grups de treballs, entitats i institucions s'elaboren per a la commemoració de l'efemèride:

Manifest de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya

Manifest de la Red de Unidades de Igualdad de Género para la Excelencia Universitaria

Manifest de la Generalitat de Catalunya