Ir al contenido

Página principal de la UdL

Noticias

#28J Dia de l'Orgull LGBTI

DIA DE LORGULL 28J 2022El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI. 

Aquesta efemèride recorda que el 1969, a la ciutat de Nova York, es va produir una batuda policial al local gai Stonewall Inn. Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava contundentment contra la repressió institucional i social que patia. Es considera que aquest succés va marcar l’inici de l’alliberament homosexual. 

L'acte institucional de celebració de l’Orgull 2022 a Lleida, tindrà lloc el dia 29 de juny a les 17.45 h a la sala de videoconferències (aula 0.04) del Campus Cappont, edifici CCCT (Biblioteca). Es realitzarà una lectura del Manifest en motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+, «Orgull de país» i es durà a terme la taula rodona "Diàlegs sobre la visibilitat lèsbica" participada per l'activista feminista per la defensa de la diversitat sexual LGBTI, Empar Pineda Erdozia, la presidenta de l'Associació Gender and LGBT Lab i directora del Pride Social de Barcelona, Maria Giralt Castells, la sotsdegana del Col·legi Professional de Delineants Projectistes, Tècnics Superiors en Projectes de Barcelona i impulsora del col·lectiu LGBTI Ca l'Enredus, Clara Palau Canals, i la representant de l'Associació LGTBIA+ i vicepresidenta segona del Consell Nacional LGBTI de Catalunya, Verònica Lafont i Roca.

La UdL té un compromís amb la igualtat de gènere i la defensa de la dignitat de totes les persones, i rebutja qualsevol actitud discriminatòria i de violència. Per això, a través de la Coordinació de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, el Consell de govern va aprovar el 3 de maig de 2022 l'adhesió de la UdL a la Xarxa d'Universitats per la Diversitat (RUD) de la qual actualment en formen part com a membres fundadores una trentena d'institucions d'arreu de l'Estat.

En aquest àmbit, la UdL té en marxa diferents accions formatives i de sensibilització com ara el Postgrau de polítiques LGBTI a la gestió pública, pioner a Catalunya, el curs d'Especialista universitari en estudis culturals i pedagògics LGBTIQ+, la col·lecció LGBTI & Company, primera d'una editorial universitària de l'Estat centrada en l'anàlisi de les sexualitats dissidents, o el Procediment de canvi del nom legal al nom d'ús comú adreçat a les persones transsexuals, transgènere i intersexuals de la UdL, aprovat pel Consell de govern de 22 de juliol de 2021.

També disposa per a la prevenció i l'abordatge de l'LGBTI-fòbia de diferents eines com el Reglament d’actuació davant supòsits de violència de gènere, per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. 

 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto