Llegim bell hooks: Tot sobre l'amor

banner bell hooksEn motiu de la celebració del 23 d'abril, diada de Sant Jordi i Santa Jordina i Dia Mudial del Llibre, s'ha organitzat una sessió única de club de lectura que tindrà lloc el dia 18 d'abril a les 18.00 hores, al Centre d'Estudis i Documentació de les Dones (CEDD) del Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona (SIED). 

L'obra escollida és Tot sobre l'amor de bell hooks.

Es tracta d'una activitat organitzada pel Centre Dolors Piera per a dinamitzar el CEDD entre la comunitat universitària i a la ciutadania, en general, que dinamitzarà la bibliotecària Anabel Ramos Rebollo. 

bell hooks cartell webAmb el nom de Gloria Jean Watkins, bell hooks va néixer el 1952 a Kentucky (Estats Units). Prolífica escriptora i activista feminjista negra, el seu treball ha estat sempre presudit per l'estudi i la crítica de la interseccionalitat de gènere, classe i raça. Obres seues són Ain't I a Woman? Black Women and Feminism (1981), Yearning: Race, Gender, and Cultural Politics (1990), Where we stand: class matters (2000) o Writing beyond race: living theory and practice (2013).

Al llibre Tot sobre l'amor l'escriptora bell hooks reformula la concepció del concepte 'amor', tot oferint noves formes radicals en mostrar la seva interconnexió a la nostra vida privada i pública. En onze capítols concisos, hooks explica com les nostres nocions quotidianes del que significa donar i rebre amor sovint ens fallen, i com aquests ideals s'estableixen a la primera infància.

Ofereix un replantejament de l´amor propi (sense narcisisme) que aporta pau i compassió a la nostra vida personal i professional, i defensa la importància de l´amor per posar fi a les lluites entre individus, comunitats i societats. Passant d'allò cultural a allò íntim, hooks explica la relació que hi ha entre l'amor i la pèrdua i desafia la noció predominant que l'amor romàntic és l'amor més important de tots.

A més, hooks denuncia el paradigma cultural que l'amor ideal està impregnat de sexe i desig i proposa un camí nou cap a l'amor més ple, compassiu i lliure de vergonya. 

Per a qui no conegui l'obra de bell hooks, Tot sobre l'amor és una lectura essencial i un llibre brillant que canviarà la manera de pensar l'amor, la cultura i la societat.

Inscripcions

Qui vulgui participar en aquesta única sessió del club de lectura del CEDD haurà d'inscriure's a través de l'adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tot indicant en l'assumpte: Club de lectura. Tot sobre l'amor. Les places són limitades, s'ompliran per ordre d'inscripció i s'han de formalitzar abans del dia 11 d'abril. El llibre l'haurà de portar cada participant; es pot treure en préstec de la Biblioteca Pública