Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

XI Memorial Hortènsia Alonso. Violències masclistes en contextos bèl·lics

banner memorial

El Memorial Hortènsia Alonso arriba a la onzena edició. Es tracta d'una jornada coorganitzada pel Centre Dolors Piera, l’Ajuntament de Lleida, la Creu Roja, el Grup de Dones Lleida i Marea Lila i que enguany porta per títol Violències masclistes en contextos bèl·lics. 

Tindrà lloc el dimecres 23 de novembre de 2021 a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, al campus de Cappont de al UdL de 9.30 a 14.00 hores. 

Contingut

La jornada constarà de 4 ponències.

La primera, titulada Violències masclistes en contextos bél·lics, servirà de marc per contextualitzar la mirada de gènere dels conflictes armats en relació amb l’impacte de les violències masclistes sobre les dones, fent referència tant a les violències que es pateixen en els llocs de conflicte com en els trajectes de fugida i en les destinacions d’acollida. Anirà a càrrec de la periodista i investigadora del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Nora Miralles Crespo. Miralles és una periodista especialitzada en anàlisi internacional; és Màster en Gènere, Conflicte i Drets Humans per l’Ulster University (Belfast) i forma part de la Women‘s International League for Peace and Freedom (WILPF).

A continuació tindran lloc 3 ponències més específiques:

  • La violència sexual en conflictes armats i experiències de suport i resistència, a càrrec d’Ana Villellas Ariño, periodista i investigadora, que descriurà les tipologies de violències de caràcter sexual que es produeixen o bé s’incrementen en les situacions de conflicte bèl·lic.
  • Tràfic de dones i infants amb finalitat d’explotació sexual, a càrrec de Daniella De Luca, mediadora de la Unitat de Rescat d’APRAMP, que exposarà diferents situacions i experiències de suport en el mateix context i ens llocs d’acollida, així com recursos per a l’abordatge i la resolució d’aquestes situacions.
  • Vulneració de drets sexuals i reproductius, a càrrec d’Almudena Rodríguez Garcia, responsable d’Incidència Política de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, que tractarà envers les diferents vulneracions que pateixen les dones víctimes de violències en contextos bèl·lics, en relació amb els seus drets sexuals i reproductius (embarassos, esterilitzacions i avortaments forçats, negació a l’avortament, infeccions de transmissió sexual intencionades, desatenció/negligència en el seguiment de l’embaràs, en el part, puerperi...).

Al final de les intervencions s’obrirà un temps de debat que permeti recollir les idees clau que han anat sorgint i incidir en els aspectes que hagin resultat més interessants.

Matrícula:

  • Alumnat de la UdL (matèria transversal) tarifa ordinària: matrícula en línia, amb carta d'autopagament. 
  • Alumnat de la UdL amb carnet de família nombrosa i família nombrosa especial: enviar el carnet de família nombrosa i el DNI escanejats a l'adreça de correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tot indicant a l'assumpte 'Matrícula XI Memorial Hortènsia Alonso". Us enviarem la butlleta de pagament per correu electrònic i haureu d'enviar el justificant de pagament per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Descarregueu-vos el programa

Avaluació de la Matèria Transversal

Treball de reflexió sobre la temàtica de la Jornada, en relació amb el contingut abordat per les ponents, amb les següents característiques: 3 pàgines a Lletra Arial 11, espaiat senzill. Qualsevol treball copiat total o parcialment serà un suspens.

Assistència presencial al 100% de la jornada i realització de les activitats d'avaluació.

Termini de lliurament d'activitats: 23 de desembre de 2022

Enviar-ho a l'adreça de correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto