Febrer número 157

Francesca Fontova i Rosell. Nascuda a Lleida el 31 d'octubre de 1877, segons dades del Registre Civil; però segons la partida de baptisme, l'1 de novembre. Acabà el batxillerat a Lleida el 6 de juny de 1895, amb nota d’ excel·lent. A l'expedient de batxillerat tenia 6 excel·lents, 6 notables i 4 "bueno" entre les 16 assignatures. Féu els estudis de Medicina a Barcelona entre 1895 i 1903. L'examen de grau de llicenciat el fa el 27 de juny de 1903, amb qualificació d'aprovat. A l'examen pràctic li va tocar un cas de càncer de la mama.

Els pares eren Joaquim Fontova i Capdevila, veterinari, nascut a Maldà i domiciliat a Lleida, al carrer de Blondel núm. 52, i la mare, Francesca Rosell i Arnó. Els avis eren Jaume Fontova i Magdalena Capdevila, de Maldà i, per banda materna, Josep Rosell, de Fulleda, i Francesca Arnó, de Lleida.

En el seu expedient hi ha un document prou interessant, que reflecteix el que passava amb les dificultats per estudiar les noies. És un escrit llarg del pare, de 7 d'octubre de 1895, "en nombre y representación de su hija Francisca Fontova y Rosell, soltera, menor de edad". Assenyala que la filla ha acabat els estudis de batxillerat, tenint ja des del principi la idea d'estudiar una carrera "para matricularse de medicina por la que ha tenido siempre especial predilección" [...]"hubo de encontrarse con tanta sorpresa como disgusto de que la inscripción que solicitaba no era posible por cuanto la prohibía cierta Circular de la Dirección General de Instrucción Pública, su fecha de 25 de septiembre de 1883, por la cual se manda [...] admitir a matrícula a los estudios de segunda enseñanza [el batxillerat] a las señoras y señoritas que lo soliciten, sin derecho empero a cursar después la de la facultad"'.

Diu que la circular era desconeguda, que no s'havia publicat al Butlletí de la Província, ni comunicat als Instituts, ni informat a les què es matriculaven, i esmenta la R.O. de 16 de maig de 1882 "que prohibía también en lo sucesivo a la mujer la matrícula para estudios superiores".

L'escrit és prou llarg, de quatre pàgines, i sembla que el problema sigui molt difícil. De fet al cap de set dies, el 14 d'octubre, i la instància havia d'anar a Madrid, es concedeix el permís. Hi havia dificultats però es resolien de pressa. Per salvar la cara es diu que sempre que els professors garanteixin que no hi haurà desordres a la classe per la presència de les senyoretes. I els professors, que en el cas de Medicina són els del curs d'ampliació, Eduard Lozano, Odón de Buen i J.J. Luanco, informen sense dificultats.

Francesca Fontova va exercir a Lleida. En una revista de caràcter feminista, La Mujer Moderna publicada a Manresa per Sofia Quer l'any 1904, trobem un anunci del seu despatx a Lleida, al carrer de Blondel, a la primera pàgina, junt amb un altre de Trinitat Sais, que exercia a Barcelona i col·laborava a la revista. Les dues eren companyes de curs.

N'hem perdut el rastre en el Col·legi de Metges de Lleida i el doctor Manuel Camps ens ha informat que, segons consta en nota al marge de la seva inscripció de naixement al registre Civil, va morir a Avilés, Astúries, el 25 d'agost de 1961 quan tenia més de vuitanta anys.

Als arxius no hem trobat cap fotografia de la doctora Fontova i Rosell, i és per això, que adjuntem una imatge de l'antiga Universitat de Medicina de Barcelona, al carrer del Carme, on Francesca va estudiar.

Font: Metgesses de Catalunya

 Activitats del Centre Dolors Piera

JORNADA DE LA CONCILIACIÓ A LA CORRESPONSABILITAT 

Activitats Lleida

EXPOSICIÓ DEL 3r CONCURS DE FOTOGRAFIA LEO PEDRICO

 CONFERÈNCIA DONA I CIÈNCIA 

L'institut d'Estudis Ilerdencs organitza una conferència, dintre del marc del Cicle l'IEI amb la Ciència, que porta per títol Dona i Ciència, a càrrec de Montse Alsina.

Jornades, congressos, cursos i seminaris

JORNADA DONES I CIÈNCIA 

Premis, beques i ajuts

CONVOCATÒRIA PREMIS PER A LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A TESIS DOCTORALS SOBRE VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

La Delegació del Govern informa de la convocatòria premis per la violència de gènere a tesis doctorals sobre violència contra la dona per a l'any 2017.

Per tal de presentar-se a aquestos premis, cal tenir en compte les característiques de les tesis doctorals presentades, les quals han d'haver estat defeses en qualsevol universitat espanyola, obtenint la qualificació d'excel·lent cum laude, entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2016. El contigut de les tesis ha de versar al voltant de qüestions relacionades amb la violència contra la dona.

XII PREMIS NACIONALS ALARES 2018

Els Premis Nacionals Alares 2018, a la Conciliació de la Vida Laboral i Familiar, i a la Responsabilitat Social, pretenen reconèixer l'esforç i dedicació per construir una societat millor. La conciliació i la responsabilitat social, formen part de la nostra vida, del nostre dia a dia, i és per això que ara és el moment de donar-li visibilitat a totes le spolítiques de conciliació que es desenvolupen.

Consulteu les bases del concurs.

CONVOCATÒRIA GENDER NET PLUS

L’Agència Estatal de Recerca del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat i la Fundació Bancària ”la Caixa” participen en la convocatòria de projectes de recerca transnacionals sobre Gènere i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

L’objectiu principal de la convocatòria és finançar projectes de recerca transnacionals i interdisciplinaris que explorin les interaccions i les interdependències entre l’ODS 5, la Igualtat de Gènere, amb un o diversos dels temes següents:

ODS 3: Salut i Benestar
ODS 9: Indústria, Innovació i Infraestructura
ODS 13: Acció pel Clima

Convocatòria oberta de projectes en el context de la xarxa europea de recerca GENDER·NET Plus “ERA-NET Cofund Promoting Gender Equality in H2020 and the ERA” “ERA-NET Cofund Promoting Gender Equality in H2020 and the ERA"

Per a més informació contacta a través del correu (aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam. Necessites Javascript habilitat per veure-la.) o del telèfon +34 902 22 30 40.

Altres activitats

TALLER DE FÍSICA DE PARTÍCULES - GIRLS IN SCIENCE

Dia: 12 de febrer DE 10 A 18.00H

Lloc: Institut de Física d'Altes Energies

Més informació: pàgina web de l'IFAE

CATÀLEG D'ACTIVITATS COMMEMORATIVES DE L'11 DE FEBRER, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES I LES NENES A LA CIÈNCIA

CONVOCATÒRIA PER  A PARTICIPAR EN L'EXEMPLAR nº 13 DE LA REVISTA "CUESTIONES DE GÉNERO"

Queda oberta la convocatòria per a l'enviament d'articles originals i inèdits al monogràfic nº13 de la revista "Cuestión de Género" que es publicarà baix el lema "Mujeres rompiendo la división sexual de los espacios laborales".

CAL FOR PAPERS REVISTA FEMINISMO/S "SEXO Y BIENESTAR: MUJERES Y DIVERSIDAD"

Feminismo/s és una publicació semestral de l'Institut Universitari d'EStudis de Gènere de la Universitat d'Alacant.

La sexualitat de les dones és, encara avui, un món per explorar. Aquest número de Feminismo/s pretèn endinsar-se en ell i aprofundir en el seu coneixement i la seva difusió, partint de la consideració de la sexualitat com un indicador de la qualitat de vida de les dones, reflex del nivell de benestar físic, psíquic, cognitiu, social, afectiu i emocional. La salut sexual requereix un apropament positiu i respectuós cap a la sexualitat i les relacions sexuals, així com la possibilitat d'obtenir plaer i experiències segures, lliures de coercions i violència; per assolir-la, i mantenir-la, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i complits.

Per a més informació accedeix al web.

Els llibres del Centre d'Estudis i Documentació de les Dones

Teniu disponible al CEDD, en format paper, el llibre:

 Llibre blanc de les dones de Catalunya en el món de la ciència i la tecnologia (2003) Martínez Costa, C. Barcelona: Institut Català de la Dona.

 L’objectiu general d’aquest llibre blanc és donar a conèixer les dades estadístiques més recents de la situació de les dones en el món de la ciència i la tecnologia a Catalunya. Només a partir de les dades es podrà millorar la realitat, proposar polítiques i mesures per assolir la igualtat d’oportunitats en la ciència i la tecnologia. Els objectius específics proposats són estudiar la participació i proporció de dones en la recerca; la proporció de dones en sectors de tecnologia mitja i alta; la distribució de les dones en categories professionals i la proporció de dones en funcions de responsabilitat.

logoCEDD sied_interdisciplinari

Carrer Jaume II, 69 
Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera 
Biblioteca de la Universitat de Lleida-Campus de Cappont Sala 1.1

Notícies

LA XILENA DORIS GRINSPUN, PRIMERA INFERMERA DOCTORA HONORIS CAUSA DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA

A proposta de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, l'acte d'investidura tindrà lloc el proper 8 de febrer.

Doris Grinspun serà la primera infermera investida doctora honoris causa per la Universitat de Lleida (UdL), tal com es va acordar en el Consell de Govern, celebrat  el passat dilluns 11 de desembre, i a proposta de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF‐UdL).

L'acte d'investidura se celebrarà el proper 8 de febrer i la notícia ha estat acollida amb entusiasme ja que “la investidura suposa l'acte de visibilitat acadèmica més important i científica de la nostra professió i un reconeixement a totes les infermeres i infermers”, en paraules de Joan Blanco, degà de la FIF‐UdL; i Montserrat Gea, padrina de la investidura.

La Dra. Doris Grinspun, nascuda a Xile i gerent general de l'Associació Professional d'Infermeres de Ontario (RNAO Canadà) i impulsora de les Guies BPSO® (Best Practice Spotlight Organizations), està estretament vinculada a les infermeres de Lleida. La nostra ciutat va acollir la formació de la segona cohort de Centres Compromesos amb l'Excel·lència, de la que forma parteix el consorci format pel Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l'Hospital Universitari Santa María i la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL i que explica|compta amb la col·laboració del Col·legi|Escola Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida.

Grinspun va estudiar a Israel i els Estats Units, i va acabar treballant al Canadà com a infermera clínica especialitzada en rehabilitació. La seva tasca al capdavant de la RNAO ha convertit aquesta associació professional en un referent per a l'elaboració de polítiques públiques de salut. Defensora de solucions solidàries basades en l'evidència, insisteix en valors com la dignitat humana, el benestar de les persones i l'interès públic. Professora de les universitats d'Otawa i Toronto, Doris R. Grinspun ha rebut més de 50 premis professionals i acadèmics, entre qui destaquen l'Ordre d'Ontario (2003), la Medalla del Jubileu del Diamant de la Reina Isabel II (2012) o el Nursing Leadership Award (2013).

Font: Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida

22 DE FEBRER DIA EUROPEU PER LA IGUALTAT SALARIAL

Aquest febrer, per commemorar el dia europeu per la igualtat salarial per raó de sexe, ens fem ressò de dues notícies que ens expliquen molt bé aquesta eina de discriminació tan comú al nostre entorn.

La primera notícia ho explica així:

"Ells treballaven de peons. I elles, de netejadores. 137 empleades de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid van denunciar que els seus companys, amb funcions similars, cobraven més per estar en una altra categoria. El Tribunal Constitucional els va donar la raó i el seu cas va establir jurisprudència: "La categoria professional és un element secundari quan es constata l'essencial identitat en la prestació laboral". Era principis dels anys 90 del segle passat i, a igual nivell d'estudis i de treball|feina realitzat, les espanyoles cobraven de mitjana|mitja un 20% menys que els homes. Gairebé 30 anys i una Llei d'Igualtat més tard, la bretxa|fractura salarial i el degoteig de sentències persisteixen. El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries va anul·lar al novembre el repartiment de plus de productivitat diferents en un hotel de Tenerife a les cambreres de pis (dones) i els cambrers de sala (homes) que rebien 139 euros davant 640 euros de complement, respectivament.

Fa més de tres anys que Espanya ignora les recomanacions que va llançar Europa el 2014 per assolir la igualtat salarial. Fins ara. Tres dels grans partits -PSOE, Podemos i Ciutadans, que sumeixin majoria absoluta— volen prohibir la bretxa|fractura per llei i aplicar sancions, com ja ha aprovat Islàndia.

La realitat laboral espanyola no és una excepció i ni tan sols és la que surt pitjor a la foto. Les diferències en sous i reconeixement a les treballadores persisteixen a tot el món i, al ritme actual, les bretxes (en plural) tardaran més de 100 anys a tancar-se. La provocada perquè elles acaben en feines més mal remunerats i assumeixen amb més freqüència una retallada de jornada per a conciliar. Però també la que, com en el cas dels peons i les netejadores, suposa que una dona i un home cobren diferent per treballs i formació equiparables.

Yolanda Díaz, diputada d'En Marea, destaca que el primer pas és obtenir dades,“romper la barrera de l'opacitat” perquè difícilment no es pot combatre la injustícia salarial si no es dimensiona. La seva proposta preveu auditories en empreses a partir de 10 treballadors, lluitar les sancions permetent que associacions feministes puguin personar-se en els casos. I obligar que hi hagi òrgans paritaris tant en els comitès d'empresa com en els sindicats, per a una negociació més plural. Malgrat la Llei d'Igualtat, només un de cada quatre convenis inclouen mesures per la igualtat salarial.

Sara de la Rica, catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc i investigadora associada a Fedea, alerta que les mesures de transparència s'han de centrar en la lletra petita. No només cal revisar el salari base, sinó els complements salarials per nocturnitat, hores extra, cap de setmana... “Entre un home i una dona en la mateixa empresa i categoria ocupacional, amb el mateix salari base i idèntica antiguitat al lloc|parada, persisteixen les desigualtats salarials pel component variable que suposa de mitja el 35% del salari total i pel qual els homes guanyen un 50% més que les dones”.

Ni tan sols el Congrés dels Diputats no ha publicat en 10 anys un pla d'Igualtat com recollia la Llei d'Igualtat de 2007. “És una bona normativa, però no es compleix. I aquest és el problema. Cal anar més enllà i establir sancions”, comparteix la diputada Patricia Reyes, de Ciutadans. La comissió per elaborar aquesta guia que garanteixi la mateixa participació i tracte a tots els treballadors de la Cambra Baixa es va activar a l'octubre. 

Els partits preveuen que el 2018 serà un any decisiu per escurçar la bretxa salarial. Sara de la Rica adverteix que, a més d'entusiasme, fan falta voluntat i mesures molt clares. “Si s'opta pel model islandès, cal definir-ho molt bé i això no és fàcil”. Tan clares com perquè, quan passin 30 anys, les sentències que equipessin|van equipar netejadores i peons (o a cambrers i cambreres) no continuïn fent falta. "

Font: Article extret del periòdic El País

En aquesta mateixa línia també us recomanem la lectura de la notícia publicada al periòdic Público, on s'argumenten molt bé raons per desmuntar els falsos mites i els calrobscurs que tenen aquells qui volen invisibilitzar l'existència de la Bretxa Salarial. 

Avui reflexionem 

Com no podia ser d'altra forma, aquest mes, en commemoració del dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència compartim aquest vídeo com a homenatge de totes les grans inventores de la història, que no han estat suficientment reconegudes, o almenys, no de la forma que ho han estat els seus iguals amb nom d'home. Amb aquest vídeo volem reflexionar sobre la trascendència de divulgar i inculcar a les noves generacions la important tasca que han desenvolupat tantes i tantes dones en el món de la ciència, tot i els inconvenients afegits que els hi suposa el fet de ser dones i treballar en aquest àmbit. Creiem que aquesta transmisió educativa és molt rellevant, per oferir a les joves i nenes referents científiques amb qui sentir-se identificades, d'igual forma que ho fan els nens, i així no perjudicar les seves potencials aspiracions d'algun dia convertir-se elles també, en grans investigadores i científiques.